Coca Cola contraataca: Avem aceleasi standarde de calitate peste tot in Europa

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 20:00
3421 citiri
Coca Cola contraataca: Avem aceleasi standarde de calitate peste tot in Europa
Foto: Reuters

Reprezentantii Coca Cola au anuntat vineri, ca un raspuns al unei analize care a aratat ca multinationale ce activeaza pe piata alimentara si de racoritoare au produse de calitate diferita pentru fiecare piata, ca produselor lor au aceleasi standarde superioare indiferent regiunea in care se comercializeaza.

"Coca-Cola este produsa la aceleasi standarde superioare de calitate peste tot in Europa si in lume, avand la baza o reteta pe care o folosim de 125 de ani. In unele tari, folosim diferite tipuri de indulcitori, dar acest lucru nu afecteaza in niciun fel calitatea produsului", a anuntat Ibolya Szabo, senior communication manager la Coca-Cola Europe, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com

Coca Cola a anuntat ca siropul de fructoza-glucoza este unul dintre indulcitorii folositi in multe tari din intreaga lume, inclusiv in SUA.

"Mai mult decat atat, avem acelasi furnizor de zahar ca si Austria. De aceea, suntem surprinsi de presupusul rezultat al analizelor realizate pentru produsele noastre din Romania si vom investiga prin toate mijloacele acuratetea informatiilor si cauza acestei confuzii", a continuat Szabo.

"Lista ingredientelor tuturor produselor noastre este mentionata pe eticheta, astfel incat fiecare consumator este bine informat cu privire la continutul fiecarui produs. Printre alte ingrediente, siropul de fructoza-glucoza sau zaharul sunt intotdeauna mentionate pe eticheta produselor. Coca-Cola are aceleasi standarde de calitate in toate tarile din lume, indiferent de pozitia geografica sau situatia economica a unei tari", a mai spus Ibolya Szabo.

Marile firme trimit in Romania doar rebuturi - vezi cum difera calitatea de o tara la alta

Razvan Resmerita, director la Centrul European al Consumatorilor din Romania, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca nu este de acord cu studiul efectuat de Asociatia Consumatorilor din Slovacia.

"Eu nu sunt de acord cu rezultatele studiului facut in Slovacia. Din cunostintele mele, discriminarea concretizata printr-o calitate mai buna a produselor importate pentru consumatorii din vest si o calitate mai slaba pentru cei din est nu exista. Diferenta se remarca intre produsele autohtone si produsele de import, insa cele din urma sunt produse de multinationale de prestigiu, care nu isi permit sa faca discriminari intre consumatori externi, mai ales ca retetele sunt foarte stricte si standardizate.

Pot sa difere produsele din punct de vedere al unor calitati organoleptice pentru ca tin de preferinta consumatorului la nivel local, dar nu la nivelul calitatii, chiar daca romanii fac de multe ori raport de la calitate din cauza pretului", a declarat acesta.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Coca cola Romania, #coca cola , #firma