Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Coca Cola muta fabrica de la Iasi in Republica Moldova

Joi, 27 August 2009, ora 22:44
2972 citiri
Coca Cola muta fabrica de la Iasi in Republica Moldova

Coca Cola HBC Romania va transfera capacitatea de productie din Iasi in Republica Moldova, iar activitatile de productie din unitatea pe care o detine in Floreni vor fi mutate la fabrica din Poiana Negri, se arata intr-un comunicat remis joi de companie.

Astfel, ca urmare a evalurilor periodice de activitate si infrastructura, in conditiile in care fabrica Iasi produce cu preponderenta pentru Republica Moldova, compania a luat decizia transferarii capacitatii de productie din Iasi in Republica Moldova.

Totodata, depozitul din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca centru de distributie in cadrul infrastructurii existente, iar operatiunile de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continua activitatea in Iasi.

In ceea ce priveste activitatile de productie din Floreni, acestea se vor transfera la fabrica invecinata din Poiana Negri, pregatita in acest sens printr-un program extensiv de investitii.

"Anticipam ca aceste ajustari la modul de operare al Coca-Cola HBC in Romania si Republica Moldova vor intari planurile de crestere pe termen lung din ambele tari.

Incepand de astazi (joi - n.r.), toti angajatii implicati vor beneficia de sprijinul companiei, cat si de cel al unei companii specializate in consiliere, recrutare si selectie, care ii va ajuta sa isi gaseasca un nou loc de munca", se arata in comunicatul companiei.

Conform acestuia, fiecaruia dintre cei 75 de angajati din productie implicati in aceasta relocare li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in cadrul companiei, compatibile calificarii lor profesionale, iar celor 32 de angajati din depozit, posibilitatea de a opta pentru noi locuri de munca, in conditii similare de salarizare, la contractorul care va opera centrul de distributie.

"La sfarsitul perioadei de 60 de zile toti angajatii implicati in consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerintele legale, cu o valoare intre 7 si 10 salarii. Noul mod de operare va fi functional incepand cu noiembrie 2009. Toate livrarile si serviciile vor continua normal pe parcursul procesului de consolidare", se mai arata in comunicatul Coca Cola HSC Romania.

Vanzarile companiei pentru tarile emergente au fost, in primul trimestru al anului, de circa 495 milioane de euro, in scadere cu circa 44 de milioane fata de cele 539 de milioane raportate pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Tarile emergente la nivelul carora opereaza Coca Cola HBC sunt Romania, Armenia, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia si Ucraina.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#coca cola, #fabrica Iasi, #fabrica Coca Cola Republica Moldova , #firma