Comerciantii straini din Dragonul Rosu scot saptamanal din tara un milion de dolari

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 19:54
2563 citiri
Comerciantii straini din Dragonul Rosu scot saptamanal din tara un milion de dolari
Foto: Bigal

Cei 18 membri ai retelei de comercianti din complexul "Dragonul Rosu", majoritatea chinezi, moldoveni si romani, importau marfuri din China prin intermediul unor firme fantoma la preturi subevaluate, pe care apoi le vindeau, reusind sa scoata din tara, saptamanal, pana la un milion de dolari.

In fapt, liderul gruparii, Hua Le Duc, in varsta de 51 de ani, care are dubla cetatenie, romana si vietnameza, impreuna cu ceilalti membri, importau marfuri din China, majoritatea fiind produse contrafacute si subevaluate, informeaza un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism(DIICOT).

Astfel, marfa era adusa prin intermediul unor firme fantoma, infiintate in acest scop de catre cetateni asiatici care, ulterior, paraseau Romania. Documentele de import erau apoi falsificate, fiind diminuata valoarea marfurilor, si utilizate la scoaterea marfurilor din vama, fiind astfel eludate taxele vamale aferente.

Sumele de bani obtinute in mod ilegal erau schimbate in valuta, de regula dolari, sub controlul liderului gruparii, si scoase din tara pe relatia Ucraina, fiind apoi transferate in China, catre firmele exportatoare. Prin aceasta modalitate erau scoase, saptamanal, din tara sume cuprinse intre 500.000 si 1.000.000 de dolari.

Unul dintre membrii gruparii, un cetatean moldovean, a fost prins, miercuri dimineata, in Vama Giurgiulesti, avand asupra sa suma de 120.000 de dolari, pe care nu o declarase la iesirea din tara.

Procurorii DIICOT au coordonat 37 de perchezitii domiciliare, din care 5 in complexul comercial "Dragonul Rosu", 4 in judetul Prahova, 9 in Constanta si 19 in Bucuresti si judetul Ilfov, ocazie cu care au fost ridicate si indisponibilizate sume de peste 700.000 de dolari si 200.000 de Euro.

Membrii retelei sunt acuzati de evaziune fiscala, contrabanda si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#evaziune comercianti Dragonul Rosu, #Dragonul Rosu DIICOT , #firma