Compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste, inregistrata

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 17:39
938 citiri
Compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste, inregistrata

Romania, Serbia si Croatia au inregistrat la Londra compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste la Londra. Compania care va reprezenta Italia, statul de destinatie a oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP), va fi desemnata in perioada urmatoare, a precizat Viorel Palasca, secretarul de stat pentru politica industriala din cadrul Ministerului de Finante.

Actionarii companie de proiect sunt Conpet si Oil Terminal din partea Romaniei, Transnafta din Serbia si Janaf din Republica Croatia. Conducerea va fi formata dintr-un Consiliu Director cu sase membri, cate doi din fiecare tara.

Capitalul social al companiei de proiect cuprinde 2.100 actiuni, iar valoarea nominala a unei actiuni este de o suta de lire. Conpet si Oil Terminal vor avea cate 350 de actiuni, in valoare de 35.000 lire sterline fiecare si Transnafta si Janaf vor avea cate 700 de actiuni, in valoare de 70.000 lire.

"Am inregistrat compania de proiect pentru PEOP Constanta-Trieste, la Londra, in Anglia, in termenul legal de 45 de zile de la semnarea acordului (n.r. la 22 aprilie 2008).

In ceea ce priveste pozitia Italiei, guvernul italian nu si-a exprimat inca punctul de vedere. Italienii nu si-au desemnat inca o companie care sa ii reprezinte in proiect. Oricum, la toamna, in septembrie cel mai probabil, vom avea o intalnire cu italienii si vom incerca sa transam problema.

Vom avea discutii si vom incerca, impreuna cu ministrul, sa aflam care este pozitia Italiei pentru acest oleoduct. Vom intensifica eforturile pe cale diplomatica cu Italia", a declarat vineri pentru NewsIn secretarul din cadrul MEF, Viorel Palasca.

Alaturi de Italia, neclarificata a ramas si pozitia Sloveniei. Reprezentantii croati sustin ca o neimplicare in proiect din partea acestora va determina celelte tari sa renunte la oleoduct.

"Fara Slovenia mai sunt solutii, insa fara Italia, nu mai exista proiectul", a declarat Vladimir Vrankovic, directorul si membru in Consiliul de Administratie al Janaf din Republica Croatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#oleoduct, #Constanta Trieste, #compania de proiect , #firma