Companiile ar putea fi taxate suplimentar de Fisc

Luni, 10 Mai 2010, ora 08:58
1944 citiri
Companiile ar putea fi taxate suplimentar de Fisc

Modificarea Codului de Procedura Fiscala ar putea contine o prevedere care stabileste obligatiile prin metode indirecte de reconstituire a veniturilor sau a cheltuielilor unor firme. Modificarea ar putea sa "penalizeze" si mai mult firmele care actioneaza pe plan local.

De teama de a nu fi ei insisi sanctionati, inspectorii fiscali ar putea sa-i suprataxeze pe contribuabilii de buna credinta. Potrivit lui Pieter Wessel, partener Deloitte, reglementarea este una incerta, pentru ca nu mentioneaza nici macar la modul general care ar fi metodele indirecte de reconstituire a veniturilor, scrie Evenimentul Zilei.

Faptul ca nu toti inspectorii fiscali au o pregatire profesionala corespunzatoare va constitui un factor in plus care ar putea duce la abuzuri in cazul respectivei prevederi, spun specialistii.

Mai mult, de teama de a nu fi ei insisi sanctionati, inspectorii fiscali ar putea sa-i suprataxeze pe contribuabilii de bunacredinta. Potrivit lui Pieter Wessel, partener Deloitte, reglementarea este una incerta, pentru ca nu mentioneaza nici macar la modul general care ar fi metodele indirecte de reconstituire a veniturilor.

Pana la finele acestei luni, normele pentru aplicarea noii prevederi vor fi emise prin ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#taxa companii, #Cod Procedura Fiscala modificat, #proiect Cod Procedura Fiscala , #firma