Conducerea Mechel Targoviste da vina pe angajati

Marti, 11 August 2009, ora 16:33
957 citiri
Conducerea Mechel Targoviste da vina pe angajati

Conducerea Mechel Targoviste sustine ca vinovati de accidenul care a avut loc sambata sunt chiar muncitorii pentru ca nu au respectat normele de securitate in munca.

"In prezent, este deschisa o ancheta oficiala pentru a afla cauzele incidentului. In paralel, conducerea intreprinderii a infiintat comisia proprie de investigare. La sfarsitul anchetei, vor fi luate masuri corespunzatoare. Dar deja acum poate constata ca muncitorii au incalcat instructiuni de serviciu si regulile de securitate a muncii", se arata intr-un comunicat al companiei, informeaza Adevarul.

Conducerea a mai spus ca joi, cuptorul cu var a fost oprit pentru reparatii planificate pentru ziua de luni. In incercarea de a elimina varul aglomerat pe peretii interiori ai cuptorului in racire, muncitorii din personalul de deservire au deschis usa, care se afla mai jos decat nivelul de var aglomerat si au incercat sa desfaca blocajul.

"In acest moment, s-a produs o desprindere brusca a varului din nivelul superior al cuptorului, un suflu de var incins a fost expulzat din partea de jos a cuptorului prin usa de vizita, in momentul in care la usa se aflau muncitorii", se mai arata in comunicat.

Oamenii sunt speriati si nu vor sa dea declaratii decat sub protectia anonimatului, de teama sa nu-si piarda locurile de munca. "Suntem pusi sa reparam utilajele si in timpul functionarii acestora. Oricand se poate intampla o nenorocire", a spus un angajat.

Pentru ca cei doi raniti usor s-au intors la serviciu, incidentul nu va mai fi considerat accident colectiv de munca, astfel ca cercetarile sunt facute de un inspectror ITM si nu de o comisie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Mechel Targoviste accident, #Mechel muncitori vinovati , #firma