Consiliul Concurentei a demarat o investigatie la ArcelorMittal Galati

Joi, 20 August 2009, ora 17:16
998 citiri
Consiliul Concurentei a demarat o investigatie la ArcelorMittal Galati

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie la ArcelorMittal Galati avand ca obiect posibila incalcare a obligatiilor agentilor economici in domeniul concentrarilor economice instituite de Legea concurentei nr.21/1996 (art. 15).

"Din analiza unei plangeri formulate de Comvex, operator portuar din Portul Constanta, autoritatea de concurenta a retinut posibila exercitare a unei influente determinante asupra Comvex de catre societati din grupul ArcelorMittal, implicit in contextul unor relatii comerciale de lunga durata intre cei doi si a unei posibile dependente economice", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

"In cazul in care, in urma investigatiei, nu se constata existenta unui control al lui ArcelorMittal asupra Comvex, Consiliul Concurentei isi rezerva dreptul de a se autosesiza cu privire la alte posibile incalcari ale legii in speta in cauza", a adaugat Chiritoiu.

Societatea Comvex a reclamat CC, in luna iulie, mai multe posibile incalcari ale legii. Printre acestea se numara exercitarea controlului asupra Comvex de catre ArcelorMittal, in baza unui procent de 36%, achizitionat in cursul anului 2008.

De asemenea, intre cele doua societati existau si relatii de dependenta economica, precum si o intelegere intre ArcelorMittal Galati, societatea mama ArcelorMittal Holding SA si o alta societate a grupului, Expert Placement Services Ltd. prin care s-a incercat eliminarea de pe piata a lui Comvex, prin refuzul de a mai continua colaborarea cu acesta.

De asemenea, Comvex acuza un abuz de pozitie dominanta al lui ArcelorMittal Galati, impreuna cu societati din grupul sau, abuz manifestat, atat prin exploatarea starii de dependenta economica in care se afla Comvex fata de el, dar si prin refuzul de a mai trata cu acesta.

"In situatia existentei unui control al lui ArcelorMittal asupra Comvex, celelalte aspecte sesizate raman fara obiect. Daca se va constata ca ArcelorMittal Galati a realizat o operatiune de concentrarea economica pe care nu a notificat-o Consiliului Concurentei, acesta este pasibil de sanctiune pentru omisiunea notificarii (amenda poate ajunge la pana la 1% din cifra de afaceri) si pentru punerea in practica a unei operatiuni inainte de emiterea unei decizii de catre autoritatea de concurenta (in aceasta situatie amenda poate ajunge la pana la 10% din cifra de afaceri)", conchide CC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Consiliul Concurentei ArcelorMittal Galati, #investigatie ArcelorMittal Galati, #incalcare obligatii ArcelorMittal Galati , #firma