Criza coronavirus: Citu ar putea pasui firmele doua luni cu plata contributiilor

Joi, 12 Martie 2020, ora 13:12
5267 citiri
Criza coronavirus: Citu ar putea pasui firmele doua luni cu plata contributiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

IMM-urile ar putea beneficia de amanarea timp de 2 luni a platii contributiilor sociale si de sanatate, retinute la sursa pentru angajati, in contextul crizei coronavirusului.

Astfel, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a discutat cu reprezentantii IMM-urilor despre aceasta posibilitate. Amendarea Codului Fiscal in acest sens ar putea fi realizata in Parlament, informeaza Profit.ro.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Despre aceasta propunere s-a discutat la reuniunea Grupului de Lucru Interinstitutional pentru evaluarea impactului economic, financiar si bugetar asupra Romaniei, desfasurata la Guvern miercuri seara, cu participarea presedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Amanarea inseamna ca, dupa o perioada de gratie, firmele ar trebui sa ajunga, esalonat, la zi cu plata acestor contributii.

Trebuie amintit ca toate patronatele din turism au solicitat Guvernului intr-o scrisoare o serie de masuri de sprijinire a industriei, printre care scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru urmatoarele 3 luni, amanarea platii taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioada de 6 luni, fara penalizari si dobanzi, plata imediata a datoriilor statului catre operatorii din turism (contributiile aferente concediilor medicale de recuperat de catre angajator, TVA de recuperat, precum si plata facturilor de prestari servicii pe care diverse institutii ale statului le au de facut catre operatorii din turism) si asigurarea unui fond de urgenta pentru finanttarea creditarii operatorilor din turism prin sustinerea dobanzilor din bugetul statului.

Si Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a solicitat masuri compensatorii financiare si fiscale pentru firmele de transport rutier ai caror soferi sunt trimisi spre autoizolare si in cazul anularii curselor.

Citeste si Coronavirus peste criza politica: "La noi va fi mai rau decat la altii. Iar nota de plata e la cetateni!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#firme scutire contributii coronavirus, #coronavirus Romania , #firma