Ducesa de Cambridge se imbraca in haine produse la Arad

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 22:04
9347 citiri
Ducesa de Cambridge se imbraca in haine produse la Arad
Foto: usmagazine.com

Ducesa de Cambridge, sotia printului William, imbraca intre alte tinute si haine produse la Arad de firma "Moda" SA pentru piata britanica.

Acest lucru a fost probat vineri seara, la finalul unei scurte prezentari de produse ale societatii, directorul general al firmei aradene, ing. Monica Diana Fufezan prezentand o imagine in care ducesa de Cambridge aparea, alaturi de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, imbracata cu un costum deux-piece furnizat acesteia de firma engleza "Karpelle" Ltd, partener al "Moda" SA.

Pentru a dovedi celor prezenti veridicitatea imaginii, unul dintre manechine a aparut imbracat intr-un costum identic cu cel purtat de ducesa de Cambridge.

Ing. Monica Diana Fufezan a declarat ca parada a fost organizata din dorinta conducerii societatii de a marca 55 de ani de la infiintarea fabricii, 20 de ani de la privatizare, 20 de ani de colaborare cu cunoscuta firma "Karpelle" Ltd. din Manchester, unul dintre furnizorii Casei Regale Britanice si cinci ani de la mutarea productiei in noul sediu, adaptat necesitatilor actuale de productie.

Prezentarea a fost deschisa cu o serie de modele produse pentru piata britanica, partea a doua fiind rezervata prezentarii unor modele produse pentru piata germana, inclusiv costume populare germane destinate traditionalei sarbatori "Oktoberfest".

La final, manechinele au aparut imbracate in elegante rochii de seara, "cireasa de pe tort" fiind insa, asa cum spunea directorul societatii, un costum identic cu cel purtat de ducesa de Cambridge cu prilejul evenimentului.

Potrivit ing. Monica Diana Fufezan, daca inainte de 1990 in industria de textile-confectii din Arad lucrau peste 20.000 de salariati, la UTA, Teba, Tricoul Rosu si la Intreprinderea de Confectii, in prezent nu mai lucreaza in acest domeniu decat cei circa 450 de salariati de la "Moda", celelalte fabrici fiind inchise.

Oficial, fabrica a carei "urmasa" este aceasta societate a luat fiinta la data de 7 iulie 1959, primind numele de Fabrica de Confectii Arad, pentru ca ulterior sa se numeasca Intreprinderea de Confectii Arad, iar din 1990, SC "Moda" SA.

Daca pana in 1990, intreprinderea producea confectii pentru femei, care au fost exportate in Germania, Italia, Austria, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Rusia, Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia, Croatia, Canada, Statele Unite ale Americii si Romania, in prezent, "Moda" SA si-a restrans exporturile doar la Germania si Marea Britanie, circa 10% din productie fiind furnizata pietei interne.

La evenimentul de vineri seara au fost prezenti, intre altii, Siegfried Geilhausen, viceconsul al Germaniei la Timisoara, Howard Klepper, patron al firmei britanice "Kapelle" Ltd., Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#ducesa Cambridge haine Arad, #Kate Middletone tinute Arad , #firma
Comentarii