Firmele de leasing vand in strainatate masinile returnate

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 11:18
3074 citiri
Firmele de leasing vand in strainatate masinile returnate
foto: lideruldeopinie.ro

Societatile de leasing din Romania au fost nevoite sa se orienteze catre piata externa pentru a scapa de miile de autovehicule si echipamente returnate de clientii adusi in pragul falimentului de criza economica.

Cum tot mai multe firme au fost nevoite din cauza crizei sa-si inchida portile si sa-si lichideze parcurile auto, societatile de leasing au recuperat anul acesta un numar impresionant de masini, utilaje si echipamente, pe care acum incearca sa le vanda peste hotare, deoarece piata interna nu le poate absorbi, informeaza Adevarul.

Cu toate ca masinile rulate sunt cu 15-30% mai ieftine decat cele noi, acestea se vand in continuare foarte prost pe piata din Romania, drept pentru care societatile de leasing s-au orientat catre piata externa, care da semne ca isi revine mai repede din criza economica.

De exemplu, MKB Romexterra Leasing a vandut luna trecuta in Olanda 60 de camioane cu remorca, pentru 2,5 milioane de euro, iar compania ar putea sa se orienteze in curand si care Orientul Mijlociu si America de Sud.

Societatea de leasing mai are in stoc inca 300 de autovehicule recuperate de la rau-platnici, in valoare de 7 milioane de euro.

De asemenea, Raiffeisen Leasing a vandut cea mai mare parte a bunurilor recuperate pe pietele externe, in tari ca Albania, Franta, Germania si Ungaria.

Compania mai are scoase la vanzare pe site-ul propriu aproape 100 de bunuri, cele mai multe dintre acestea fiind vehicule comerciale.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#vanzari masini returnate leasing, #leasing vanzari piata externa , #firma