Fiscul, invins la tribunal de postasi

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 14:37
1741 citiri
Fiscul, invins la tribunal de postasi

Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie un proces impotriva Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care s-a intins pe durata a trei ani.

ANAF a solicitat o plata suplimentara de 7,7 milioane lei ca impozit pe profit.

Incluzand majorarile de intarziere aferente, cuantumul total al debitului urca la aproape 10 milioane lei, informeaza Mediafax.

Litigiul a aparut dupa ce, in 2007, la Federatie a avut loc o inspectie fiscala partiala privind impozitul pe profit si taxa pe valoarea adaugata, in urma careia ANAF a considerat ca anumite cheltuieli nu pot fi considerate deductibile.

Federatia sindicala a contestat imediat in instanta decizia de impunere privind obligatiile suplimentare de plata stabilite de inspectorii ANAF.

"Societatea noastra a reprezentat Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii acordand asistenta atat in faza inspectiei fiscale, ce s-a desfasurat la Federatie in cursul anului 2007, cat si in fata instantelor de contencios administrativ si fiscal. A fost un litigiu ce s-a derulat pe o perioada lunga de timp (n.r. aproximativ 3 ani), iar pentru noi, tot acest interval, a insemnat un efort sustinut de o intreaga echipa de avocati specializati in domeniul fiscal", a declarat Roxana Arghiroiu, avocat partener si coordonator al departamentului "Fiscal" din cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Posta Romana, #Federatia Sindicatelor Posta Comunicatii, #proces ANAF , #firma