Germania ar putea comanda inca 50.000 de autoturisme marca Dacia

Joi, 12 Martie 2009, ora 22:37
2525 citiri
Germania ar putea comanda inca 50.000 de autoturisme marca Dacia

Comenzile Germaniei pentru Dacia s-ar putea ridica pana la sfarsitul acestui an la 50.000 de unitati, a declarat joi seful biroului ministerului IMM-urilor la Berlin, Vladimir Ciobanasu.

"Dupa informatiile mele, Germania urmeaza sa suplimenteze anul acesta achizitia de automobile Dacia pana la 50.000 de unitati. Aceste livrari sunt datorate actiunii pe care o intreprinde Germania, similara cu programul Rabla din Romania", a spus Vladimir Ciobanasu.

In urma cu o luna, liderii Sindicatului Automobile Dacia estimau ca Germania va comanda 30.000 de autoturisme in urmatoarele doua luni, cu 5.000 de unitati mai mult decat pe tot parcursul anului 2008.

Guvernul german a introdus recent o prima de casare de 2.500 de euro pentru posesorii de masini mai vechi de noua ani la cumpararea unui model nou. Potrivit Business Standard, vanzarile Dacia Logan in Germania au crescut de sase ori in februarie, iar modelul a capatat pe aceasta piata statutul de "simbol ironic al crizei".

Unele consecinte ale masurii nu au fost anticipate de guvern. Astfel, consumatorii germani nu renunta la masinile lor mai vechi de noua ani pentru un Mercedes, BMW sau Audi noi, care raman scumpe chiar si cu bonusul de 2.500 de euro, si se orienteaza catre Loganul de 7.500 de euro, pentru care reducerea este de 33% din pretul de lista al masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dacia vanzari Germania, #crestere cerere masini, #Germania vanzari auto, #criza economica financiara , #firma