In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor

Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 19:57
9927 citiri
In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor

Modalitatile de iesire a agriculturii autohtone din actuala criza se pare ca nu mai sunt o necunoscuta pentru guvernanti.

Statul, prin Ministerul Agriculturii, a decis sa sustina financiar pe toti crescatorii de capre si oi. Astfel, acestia vor primi o sustinere financiara de 43,91 lei/cap de animal.

Deja Ministerul Finantelor a alocat Ministerului Agriculturii pentru platile nationale directe complementare la speciile ovina si caprina, suma de 105 milioane lei, aceasta urmand a fi achitata de catre APIA beneficiarilor. Alocarea financiara totala pentru crescatorii de rumegatoare a ajuns la 137 milioane lei.

"Amintim ca luni au fost alocate si sumele pentru plata sprijinului la specia bovina, in valoare de 202 milioane lei, si pentru platile compensatorii acordate fermierilor din zonele cu handicap natural din zonele montane (in valoare de 149 milioane lei), astfel fiind onorate promisiunile facute de domnul ministru Ilie Sarbu la intalnirile cu reprezentantii crescatorilor de bovine si ovine", se arata intr-un comuncat al Ministerului Agriculturii.

Pe de alta parte, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca in conturile Agentiei a intrat de la Ministerul Agriculturii suma de aproximativ 307 milioane de lei, pentru efectuarea platilor nationale directe complementare din sectorul zootehnic.

Astfel, APIA a achitat deja platile catre crescatorii de bovine, suma totala platita sectorului ajungand la suma de 646,1 milioane lei. Reamintim ca de acest sprijin au beneficiat crescatorii de bovine, pentru un efectiv de 1,3 milioane de capete.

De asemenea, valoarea sprijinului a fost de 350 de lei, prima transa, respectiv 145 de lei pentru a doua transa.

In ceea ce priveste prima pe cap de ovine, APIA va efectua platile in cursul zilei de miercuri, cuantumul sprijinului fiind de 25 de lei, pentru un efectiv de 5,5 milioane de capete.

Crescatorii de ovine urmeaza sa primeasca si transa a doua, pe masura ce conturile Agentiei vor fi alimentate.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#afaceri capre stat, #subventii crescatori capre , #firma
Comentarii
H
hatru
rank 1
I
ionnenescu
rank 1
SA NU MOARA SI CAPRA VECINULUI