Ziare.com

Jocurile de noroc online ar putea fi legalizate in Romania

Marti, 11 Mai 2010, ora 18:18

   

Jocurile de noroc online ar putea fi legalizate in Romania
Jocurile de noroc online ar putea fi autorizate de catre Ministerul Finantelor, prin constituirea unor firme de profil in Romania, si daca institutia va putea controla colectarea taxelor.

"Dupa ce am modificat legislatia am avut o crestere spectaculoasa a veniturilor din jocuri. Vrem sa majoram si mai mult incasarile (...) Analizam regelementarea si autorizarea jocurilor online si, daca reusim sa controlam colectarea, le vom reglementa", a spus secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi, citat de Mediafax.

Dragoi a declarat ca de la jumatatea lui 2009, cand a fost modificata legislatia in domeniul jocurilor de noroc clasice si majorate taxele de autorizare si functionare, si pana in prezent, veniturile au insumat 550 de milioane lei, fata de 120 de milioane lei pe intreg anul 2008.

Legislatia romaneasca nu permite, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, insa nu permite organizarea jocurilor online de companii din Romania.

Surse din piata jocurilor arata ca estimarile pentru anul trecut plaseaza valoarea sumelor jucate online de romani la 500 de milioane euro.

La nivelul Comisiei Europeane se urmareste o reglementare unitara a jocurilor de noroc online, in principal a celor transfrontaliere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legalizat

pt stat inseamna a impozita. Si pana acum a fost voie sa joci jocuri online, singura chestiune era ca nu putea statul sa iti bage o taxa la castiguri, acuma vrea si asta sa-ti ia. Hmmm, cred ca nu ar strica ca cineva sa fie tras in tzeapa pt furturile astea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor