Mittal reorganizeaza combinatul de la Galati

Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 21:45
1645 citiri
Mittal reorganizeaza combinatul de la Galati

ArcelorMittal a declansat deja un program structurat de reorganizare a activitatii combinatului de la Galati, care vizeaza toate sectoarele - de la aprovizionare pana la protectia muncii.

Prin acest program, care se va intinde pana in 2012, conducerea combinatului siderurgic spera sa poata diminua pierderile si sa creasca productivitatea.

Reorganizarea activitatii combinatului va fi realizata cu sprijin din partea unor experti din Europa de Vest, au declarat surse apropiate managementului companiei, citate de NewsIn.

Transformarile planificate sunt justificate doar partial de criza economica mondiala, desi recesiunea a avut efecte vizibile pe piata otelului, iar specialistii prognozeaza evolutii mult mai slabe in urmatoarele luni.

O lunga lista de puncte slabe - rezultatul unei evaluari efectuate de companie - i-ar fi determinat pe oficiali de rang inalt ai ArcelorMittal sa afirme ca programul 2009-2012 reprezinta "ultima sansa a combinatului de la Galati de a se salva", potrivit surselor citate.

Pe primul plan se afla utilajele depasite, care implica investitii uriase in retehnologizare, specialistii constatand starea proasta a majoritatii echipamentelor si lipsa excelentei in toate uzinele de pe platforma. La acest capitol pot fi nominalizate si problemele de logistica, identificate in special la furnale si otelarii.

In stransa legatura cu nivelul de echipare, calitatea produselor este, de asemenea, slaba. Concluziile evaluarii arata ca, in 2008, 15,5% din tabla groasa produsa la Galati a fost neconforma, in timp ce in alte combinate nu s-a depasit pragul de 5%, situatia fiind calificata drept "ingrijoratoare" de catre oficialii ArcelorMittal. Raportul mai constata ca, in ultimii cinci ani, unitatea de la Galati nu a inregistrat progrese, avand "o evolutie plata".

O alta problema o constituie consumurile de gaze si energie, care, desi se mentin in parametri normali pentru un combinat integrat de o asemenea capacitate, sunt ridicate ca si pondere in cheltuielile companiei.

Agenda verde se numara, de asemenea, printre punctele slabe, grupul fiind nevoit sa investeasca la Galati cel putin 70 de milioane de euro in protectia mediului pana in 2014, potrivit angajamentelor asumate, au declarat sursele citate.

Nu in ultimul rand, resursa umana reprezinta o problema care nu poate fi neglijata. Rezultatele evaluarii indica deficiente in ceea ce priveste organizarea si motivarea salariatilor. Tot aici sunt nominalizate "probleme uriase" privind securitatea si sanatatea in munca.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ArcelorMittal, #combinat Galati, #reorganizare , #firma