Ocoleste suspendarea temporara a activitatii impozitul forfetar?

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 12:00
4029 citiri
Ocoleste suspendarea temporara a activitatii impozitul forfetar?
Foto: Squidoo

Suspendarea activitatii pare sa fie o solutie excelenta pentru a evita plata impozitului forfetar. Totusi, folosind-o, intreprinzatorii risca sa cada intr-o capcana intinsa de guvernanti.

O societate isi poate suspenda activitatea, potrivit Legii 31/1990, pentru o perioada maxima de 3 ani. Formalitatile necesare se fac atat la Registrul Comertului cat si la organul fiscal, informeaza NewsChannel.

Pe de alta parte, din prisma fiscului, nu exista notiunea de suspendare a activitatii ci numai aceea de regim de declarare derogatoriu.

Astfel, desi un intreprinzator decide sa nu mai desfasoare activitate incepand cu ziua de maine, relatia lui cu fiscul nu se suspenda decat daca sunt indeplinite cumulativ o serie de conditii.

Contribuabilul trebuie sa fie inactiv cel putin 12 luni dar nu mai mult de 3 ani, sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat, sa nu desfasoare nici un fel de activitate, sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale.

Mai mult, trebuie sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor si sa nu fie in curs de derulare un control fiscal.

Avand in vedere aceste conditii, multi dintre cei interesati se vor vedea in imposibilitatea de a primi aprobare pentru regim derogatoriu.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#ocolire impozit forfetar, #suspendare temporara activitate, #conditii impuse , #firma