Omar Hayssam va plati la stat de zece ori mai putin decat a cerut AVAS

Vineri, 22 Mai 2009, ora 08:56
1096 citiri
Omar Hayssam va plati la stat de zece ori mai putin decat a cerut AVAS

Tribunalul Bucuresti a decis ca Omar Hayssam trebuie sa plateasca statului peste un milion de lei pentru nerespectarea contractului de privatizare a societatii Foresta Nehoiu.

Insa, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) solicitase magistratilor obligarea sirianului la plata a aproape 10.000.000 de lei, informeaza Gardianul.

In motivarea deciziei prin care magistratii l-au obligat pe Omar Hayssam sa plateasca un milion de lei catre stat, ei au apreciat drept neintemeiata cererea de acordare a daunelor legate de diminuarea valorii activelor societatii Foresta Nehoiu.

"Prin Contract, paratul nu si-a asumat obligatia de a mentine valoarea activelor, iar reclamanta nu a probat modalitatea concreta in care a fost prejudiciata", au motivat magistratii.

In august 2000, fostul Fond al Proprietatii de Stat incheia cu Omar Hayssam un contract de vanzare-cumparare a SC Foresta Nehoiu SA, prin care sirianul prelua 56,42% din capitalul social, respectiv 5.185.115 actiuni. Omar Hayssam se obliga sa plateasca 570.362,5 de lei, aferent unui pret de 0,11 lei actiune.

Sirianul a achitat doar 114.072,53 de lei, reprezentand 20% din pretul total al contractului, urmand ca restul sumei de 456.290 de lei sa fie achitat in trei rate egale. Mai mult, Hayssam trebuia sa investeasca in societate peste 10 miliarde de lei vechi.

Potrivit AVAS, Hayssam a platit cu intarziere prima rata, dupa care nu a mai dat niciun ban, astfel incat institutia l-a dat in judecata, solicitand justitiei anularea contractului de privatizare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Omar Hayssam plata, #Hayssam daune AVAS , #firma
Comentarii