Ziare.com

Pe ce loc se afla Romania in topul care analizeaza companiile din regiune

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 21:30

   

Pe ce loc se afla Romania in topul care analizeaza companiile din regiune
Numarul companiilor din Romania aflate in Top 500 Europa Centrala a crescut, anul trecut, de la 35 la 42, iar activele acestora au urcat cu 10% fata de anul anterior, tara mentinandu-se, astfel, pe locul cinci in clasamentul realizat anual de compania Deloitte.

"Romania, in comparatie cu peisajul destul de sumbru, auster si neincurajator, al Europei Centrale si de Est, a avut niste performante aproape spectaculoase, in 2013, fata de restul tarilor analizate. Romania a avut cea mai mare crestere, cu 7 companii, dintre toate cele 18 tari analizate. Industria de consumer business in Romania a crescut cu 5 companii, pentru ca din cele 7, 5 sunt din consum", a declarat George Mucibabici, presedinte si coordonator Sector Public Deloitte Romania.

El a precizat ca veniturile totale ale companiilor romanesti din top au urcat, anul trecut, cu 10% fata de 2012, pana la 43 de miliarde de euro. In plus, 29 dintre companiile romanesti au inregistrat venituri in crestere fata de anul anterior.

"Foarte interesanta este aceasta cifra, 29. Cresterea medie este zero per total (nr. in top). Deci 50% au crescut, 50% au scazut. In Romania, din 42 de companii, 29 au crescut, deci mai mult decat media regiunii. In plus, avem 16 companii care si-au imbunatatit pozitia in Top 500. Avem 11 companii nou intrate, avem si unele care au iesit, dar avem si cea mai mare crestere, de 258 de pozitii)", a mai spus Mucibabici.

Ca si in anii anteriori, industria energiei si a resurselor a contribuit cel mai mult la definirea locului ocupat de Romania in clasamentul final, cu venituri cumulate de 19,1 miliarde de euro, urmata de industria bunurilor de consum si transporturi cu 12,1 miliarde de euro, industria prelucratoare cu 8,1 miliarde de euro si tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) cu 2,3 miliarde de euro.

Cea mai bine clasata companie romaneasca in top este OMV Petrom, care se afla pe locul 19.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1184 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor