Pierderi de 40% pentru primele 100 de companii listate la BVB

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 10:11
1535 citiri
Pierderi de 40% pentru primele 100 de companii listate la BVB

Valoarea celor mai mari 100 de companii de pe Bursa a scazut in ultimele noua luni cu 37%, de la 36,6 miliarde de euro la 23 miliarde de euro, relateaza Ziarul Financiar.

De la jumatatea lunii iulie 2007, cand majoritatea companiilor de pe Bursa au atins maxime istorice, si pana in prezent, din capitalizarea primelor 100 de companii s-au evaporat peste 13,6 miliarde de euro, acestea ajungand la nivelurile din 2006 sau chiar 2005, in unele cazuri.

Scaderile au lovit cel mai puternic companiile medii si mici de pe Bursa, care au inregistrat corectii de pana la 50% sau chiar mai mari, in timp ce Petrom, BRD si Banca Transilvania, trei dintre primele patru companii de pe Bursa, au pierdut in medie 27%.

Analistii cred ca la corectiile mai ample ale companiilor de talie medie si mica de pe Bursa a contribuit caracterul mai speculativ al acestora, dar si lichiditatea mai scazuta, care a facut ca investitorii care au vandut masiv sa gaseasca mai greu cumparatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #companii, #pierderi , #firma