Ziare.com

Plantarea nucilor, solutie pentru problemele agricultorilor?

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 16:24

   

Plantarea nucilor, solutie pentru problemele agricultorilor?
Cultivarea livezilor de nuci ar putea reprezenta rezolvarea problemelor financiare a agricultorilor, acestea fiind mai profitabile decat alte culturi.

Potrivit unui cultivator din localitatea Tataranu, Ovidiu Lazar, o plantatie de 400 de nuci, ajunsa la maturitate, valoreaza peste 600.000 de euro, in afara de productia recoltata anual, relateaza Ziarul de Vrancea.

Conform spuselor sale, din trei nuci se obtine un profit anual de 1.000 - 1.500 de lei, costul pentru un puiet fiind de numai 20 de euro.

De asemenea, nucul este valoros si datorita calitatii superioare a lemnului, dar si posibilitatii de a folosi scoarta, frunzele sau lastarii drept materie prima pentru industria chimica si cea farmaceutica.

Nu in ultimul rand, potrivit lui Ion Rosu, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Vrancea, hibrizii forestieri sunt extrem de folositori pentru consolidarea terenului si reducerea pierderilor de sol fertil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problema e

Cine sa ii planteze,cine sa-i culeaga,sa duca la piata marfa,pt ca taranii sunt ocupati.Ii gasesti prin circiumile din sate.Am o propietate la tara si citeodata am nevoie de un om sa ma ajute.Incepe problema toti nu au timp si se arunca la bani.Prefera sa stea,decit sa munceasca.Deci daca ii intrebi,de ce lasa terenurile necultivate,fiecare are teoria lui,nu merita,costa prea mult aratu,semanatu...si asa mincam produse de afara,mai proaste calitativ si mai scumpe.Din nuca se pot face multe lucruri,de la ulei de nuca,la dulceata.Poate fi folosit,in scopuri teraputice,in special baile cu frunze verzi de nuci, si multe altele.Problema ramine aceeasi...cine sa-i planteze,sa adune nucile...

 

CATRE TATA

pentru tata - esti un c .r . e. t . i. n .

"tata" e un Fiăsss, un uzurpator

eu sunt Tata si nu-s deloc ***, stiu ca nucul trebuie asteptat peste 7 ani pana la prima recolta, intre timp mori de foame cu toti nepotii; in sate nu mai sunt tzarani, au ramas doar batranii; tinerii au plecat dintzara din cauza saraciei; patronii nu platesc pe tzarani,putzinii care au mai ramas in sate...

cultivarea nucului

Dle tata,puneti gresit problema,desconsiderand taranul roman.puterea exemplului este cea care il va determina pe taran sa se implice.Romanii au devenit muncitori sezonieri (capsunari),deoarece sunt mai bine platiti decat in tara.Sa faci apel la un ajutor -platit- solicitand acest lucru la intervale mari (si nu permanent sau sezonier)desigur ca nu vei avea amatori.Pentru o oferta organizata si cu bataie lunga,in conditii de plata si de asistenta tehnica adecvate,poti avea solicitanti chiar din alte regiuni (tari).Nu in ultimul rand,o actiune in agricultura,trebuie sa prevada si posibilitatea adaptarii la solutii tehnologice moderne,adica mecanizate.
O complectare la beneficiile nucului,este un sanitar al mediului,prin alungarea insectelor nocive.

 

emi-grant ule,

esti prea intelectual pentru tata, nu te va intzelege.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor