Previziunile sumbre ale afaceristilor pentru Romania in 2010

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 07:55
1918 citiri
Previziunile sumbre ale afaceristilor pentru Romania in 2010

Oamenii de afaceri din Romania sunt mai pesimisti decat Guvernul in ceea ce priveste evolutia economica a tarii noastre in 2010. Ei prevad o crestere economica de maximum 1%, o rata a somajului de peste 8% si un deficit bugetar intre 5 si 7% din PIB

Datele sunt extrase dintr-un sondaj online, realizat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si preluat de EVZ.

Autoritatile au previzionat pentru 2010 o crestere economica de 1,3% si o rata a somajului de 7,3%.

"Previziunile noastre sunt mai moderate, deoarece oamenii de afaceri sunt obligati sa traiasca cu picioarele pe pamant si in realitate", a declarat avocatul Arin Stanescu, membru AOAR, citat de EVZ.

Publicatia a preluat cateva dintre declaratiile celor mai importanti afaceristi romani. Astfel aflam ca George Copos prevede o inflatie de peste 4% si un somaj peste 8%, crede ca ne vom incadra in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI de 5,9%, din PIB.

Monica Tatoiu se asteapta la o crestere cu 0,5% a economiei si la un deficit bugetar excesiv, de 7% din PIB. Directorul general Oriflame Romania vede si un curs de 4,2 lei/euro.

Mai pesimist este Dan Voiculescu care estimeaza un curs valutar de 4,4 lei/euro. In opinia sa, adoptarea euro va avea loc abia in 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#previziuni economice 2010, #somaj 2010, #curs valutar 2010, #deficit bugetar 2010 , #firma