Printul Charles a inaugurat o fabrica de gem, in Mures

Sambata, 23 Mai 2009, ora 15:43
4573 citiri
Printul Charles a inaugurat o fabrica de gem, in Mures

Printul Charles al Marii Britanii a inaugurat sambata, la Saschiz, in judetul Mures, un centru de procesare pentru legume si fructe, aici fiind ultima etapa a periplului sau in Transilvania.

Spre deosebire de anul trecut, cand a vizitat aceeasi localitate si a stat o zi intreaga de vorba cu localnicii si presa, de aceasta data singura propozitie rostita a fost : "Sambata nu este o zi buna pentru a da declaratii".

Vizita a fost organizata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, iar locatia vizitata de suita regala a fost sediul Fundatiei ADEPT, unde printul mostenotor a inaugurat un centru de procesare legume si fructe deschis pentru incurajarea micilor producatori.

Potrivit conducerii fundatiei, Printul Charles si-a onorat promisiunea facuta anul trecut, cand a spus ca va fi prezent la inaugurarea centrului. "Printul Charles este un mare fan al acestor locuri, vine de cativa ani in aceasta zona.

Anul trecut a fost si am avut o degustare langa Cetatea din Saschiz. I-a placut foarte mult. I-am spus ce avem de gand sa facem, a acceptat sa vina si sa faca inaugurarea unitatii de procesare. In interior a dezvelit o placa comemorativa care sa aminteasca de vizita si de deschiderea acestei unitati.

I-a placut foarte mult gemul de macese, gemul de corcoduse galbene, in general apreciaza tot ce e un produs bun, un produs gustos", a declarat Cristian Gherghiceanu, din cadrul fundatiei.

Potrivit acestuia, centrul de procesare apartine Guvernului Marii Britanii si este un proiect pilot. "Suntem inca in teste, capacitatea (de procesare, n r.) inca n-o stim, e noua, nu am urmat un model din alta parte. In principiu putem sa facem cantitati extrem de mari. Putem imbutelia miere cam la 10 tone pe an. Produsele pentru intern si extern, unde se pot promova", a mai spus Gherghiceanu.

Printul mostenitor a mancat la masa de pranz carnati, lipie de Saschiz, cozonac, paine de casa, branza, dulceturi si a luat cu el o sticla de palinca daruita de primarul din Saschiz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Saschiz printul Charles, #Charles fabrica Mures, #vizita Charles Romania , #firma