Producatorii auto se pot inscrie la Rabla pana pe 27 februarie

Luni, 16 Februarie 2009, ora 16:14
899 citiri
Producatorii auto se pot inscrie la Rabla pana pe 27 februarie

Producatorii auto pot depune cerere de inscriere in prima etapa a Programului de stimulare a innoirii parcului auto pentru 2009 pana in 27 februarie, iar suma maxima pe care o pot solicita pentru o marca auto nu poate depasi suma alocata primei etape, altfel solicitarea este nula.

In acest an, Executivul intentioneaza scoaterea din circulatie a 60.000 de masini cu grad mare de poluare, informeaza NewsIn.

Programul Rabla, care vizeaza inlocuirea masinilor mai vechi de 10 ani, aflate in stare de functionare si a caror prima inmatriculare in Romania a avut loc pana la 31 decembrie 2006 inclusiv, se va derula in trei etape in acest an - pana in 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocata o suma de 76 milioane lei, bugetul total pentru 2008 fiind de 228 milioane lei.

Daca un producator validat nu a utilizat cel putin 80% din finantarea contractata in cadrul unei etape, contractul pentru finantare nerambursabila inceteaza de drept, potrivit prevederilor Ordinului semnat de Ministerul Mediului, iar suma ramasa nefolosita va fi redistribuita.

Producatorul validat poate solicita o singura data, in cadrul unei etape, diminuarea sau suplimentarea finantarii, aceasta din urma doar in cazul in care a utilizat finantarea primita initial in proportie de 100%.

Lista producatorilor validati, suma aprobata pentru fiecare din acestia, precum si echivalentul in numarul de masini care pot fi vandute in cadrul programului Rabla vor fi publicate in termen de trei zile lucratoare de la incheierea perioadei de validare pe pagina de internet a Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#program rabla, #inscrie, #producatori auto, #importatori auto , #firma