Protest la Mina Lupeni: Ce nemultumiri au angajatii

Vineri, 18 Martie 2016, ora 16:00
3296 citiri
Protest la Mina Lupeni: Ce nemultumiri au angajatii
Foto: Complexul Energetic Hunedoara

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Lupeni protesteaza, vineri, in curtea Complexului Energetic Hunedoara, din Petrosani, nemultumiti ca firma care se ocupa de insolventa CEH a denuntat contractul colectiv de munca, ei temandu-se ca veniturile le vor scadea astfel cu 20 la suta.

"Suntem in curtea CEH, oamenii din schimbul doi, dupa ce au aflat ca firma de insolventa a denuntat contractul colectiv de munca, au refuzat sa coboare in subteran. Acum este asigurata doar asistenta tehnica, evacuarea apei, lucrurile strict necesare, iar cei care erau pentru activitatea de productie sunt aici. Azi (vineri - n.red.) am primit decizia administratorului judiciar si s-a facut denuntarea incepand cu data de 17 martie", a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului "Muntele", pentru News.ro.

El spune ca minerii au fost dispusi sa renegocieze contractul de munca, fapt care insa nu s-a mai intamplat.

"Ne-am aratat dispusi la renegocierea contractului si ieri (joi - n.red.) am demarat negocierile, am primit deja adresa de la casa de insolventa pentru denuntarea acestui contract", a mai spus Nica.

Protestul minerilor ia amploare: Peste 500 de ortaci s-au blocat in subteran

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, aflat in insolventa de la inceputul acestui an si care se confrunta cu o situatie grava, a denuntat Contractul Colectiv de Munca, incepand cu 17 martie, motivand decizia prin faptul ca este nevoie de noi economii la nivelul cheltuielilor, care sa permita continuarea activitatii, a anuntat, vineri, compania.

Decizia de denuntare a contractului colectiv de munca a venit in contextul intentiei de reorganizare a societatii de catre administratorul judiciar, Casa de Insolventa GMC SPRL Craiova.

Casa de insolventa sustine ca "masurile aplicate pana in prezent nu sunt suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care sa permita, in continuare, sustinerea activitatii".

La Complexul Energetic Hunedoara lucreaza circa 6.300 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan si la termocentralele Mintia si Paroseni. Complexul Energetic Hunedoara a intrat in insolventa in luna ianuarie a acestui an.

Consiliul de administratie al Complexului Energetic Hunedoara a decis in 28 decembrie 2015 sa ceara intrarea voluntara a companiei in insolventa, in incercarea de a evita falimentul. In 2015, compania a avut pierderi estimate la aproape 900 de milioane lei, in timp ce datoriile totale se apropie in prezent de 1,2 miliarde de lei.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#protest mina Lupeni, #protest mineri Hunedoara, #protest mineri , #firma