Razboi intre operatorii aerieni low cost europeni

Sambata, 27 Martie 2010, ora 08:09
1932 citiri
Razboi intre operatorii aerieni low cost europeni
Foto: Flickr

In timp ce operatorii aerieni clasici sunt grav afectati de grevele sindicatelor, ce se revolta din cauza concedierilor si scaderilor de salarii, companiile aerine low-cost din Europa se "bat" in reclame si destinatii.

Cele mai implicate sunt si cele mai mari companii de profil europene, Ryanair si easyJet.

Lupta a inceput cand prima dintre ele a lansat o reclama in care o acuza pe cea de-a doua de faptul ca isi ascunde statisticile de zbor, prezentandu-l pe fondatorul Stelios Haji-Ioannou, drept un Pinocchio.

Miliardarul grec nu s-a amuzat. Luna trecuta, intr-o declaratie de presa, l-a amenintat pe seful Ryanair, Michael O'Leary ca il va da in judecata. "Nu sunt un mincinos. Ne vedem la tribunal, Michael", a scris Haji-Ioannou, relateaza Time. De asemenea, a scris ca O'Leary are "ego-ul lui Napoleon, insa orice Napoleon are propriul sau Waterloo".

Razboiul declaratiilor a continuat, oficialul Ryanair intreband easyJet de ce nu a mai prezentat un grafic cu sosirile la timp inca din luna aprilie a anului trecut, daca tot se lauda ca este o companie buna.

"Ca toti copiii rasfatati, Haji-Ioannou vrea toata atentia, insa nu suporta critica, nici macar cand este justificata", a spus O'Leary intr-o declaratie.

Apoi lucrurile au luat o turnura de-a dreptul ciudata, seful Ryanair provocandu-l pe rivalul sau la o cursa in jurul Pietei Trafalgar, cea mai celebra din Londra, sau la infruntare intr-o partida de sumo. "Daca este ingrijorat, o sa-l las sa ia startul primul sau, in al doilea caz, are avantajul greutatii", a mai spus O'Leary.

Haji-Ioannou a ramas tacut, insa compania sa a publicat o reclama in care isi bate joc de operatorul aerian din Dublin, comparand serviciile oferite. Astfel, in timp ce easyJet are drept destinatii aeroporturile principale din Paris, Barcelona, Milano sau Venetia, Ryanair aterizeaza pe aeroporturi mai mici, la kilometri buni distanta de aceste capitale. "Cui ii place sa va duca la destinatia pe care ati ales-o?", intreaba reclama.

De data aceasta, O'Leary a apelat la autoritati, cerandu-le sa interzica reclama, pe motiv ca ar insela clientii si i-ar denigra compania, si a castigat.

Potrivit analistilor, aceasta lupta reflecta stilurile diferite ale celor doi operatori si sefii lor. "O'Leary crede puternic in atragerea oricarui tip de reclama pentru Ryanair", a spus John Strickland, consultant in domeniul aviatic din Londra.

"EasyJet s-a schimbat. Era la fel de obraznica la inceput, insa acum are o abordare mai sobra", a adaugat el.

Cu toate acestea, ambele companii sunt constiente de faptul ca o concurenta puternica nu poate face decat bine afacerilor, iar veniturile lor au crescut, ajutate si de criza ce a lovit segmentul companiilor aeriene clasice.

In ciuda amenintarilor cu actionarea in instanta, Ryanair percepe aceasta lupta ca pe un joc. "Oamenii se asteapta ca operatorii aerieni sa se intepe reciproc. Noi facem comentarii despre Stelios, el despre noi. Pur si simplu, asa merg lucrurile", a declarat Stephan McNamara, purtator de cuvant al companiei.

Oficialii easyJet nu au un simt al umorului similar, mai ales cand a venit vorba de portretizarea proprietarului drept Pinocchio. "Fondatorul nostru nu a interpretat acest lucru ca pe ceva amuzant", a spus purtatorul de cuvant Andrew McConnell, care a refuzat sa comenteze in continuare, din cauza procedurilor legale deschise.

Europenii beneficiaza de pe urma acestei lupte, insa pana la un punct. Din 2000 pana in prezent, numarul pasagerilor celor doua companii a crescut de la 13 milioane la 100 de milioane. In acelasi timp, a crescut si numarul plangerilor depuse de clienti, in special la adresa Ryanair, care gaseste tot felul de metode de a lua mai multi bani pasagerilor.

Prin urmare, apare intrebarea logica: oare n-ar trebui ca cele doua firme sa-si foloseasca energia satisfacandu-si clientii, decat pe un razboi personal? In caz contrar, un al treilea operator ar putea sa preia pozitia de lider al pietei low-cost europene.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#razboi Ryanair easyJet, #companii aeriene low cost , #firma