S-a creat cea mai mare companie aeriana din lume

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 11:02
5222 citiri
S-a creat cea mai mare companie aeriana din lume
Foto: Arhiva

Fuziunea American Airlines si US Airways s-a finalizat, astfel ca a fost creata cea mai mare companie aeriana din lume.

Actiunile noii firme au explodat pe bursa Nasdaq dupa debutul sub simbolul AAL, informeaza BBC.

Fuziunea a fost anterior blocata de Departamentul american de Justitie, de teama competitiei din acest sector.

"Oamenii, clientii si comunitatile pe care ii deservim in toata lumea au anticipat sosirea unei noi companii: American", a spus presedintele Doug Parker, care a detinut anterior sefia US Airways.

"Vom lua tot ce e mai bun din ambele parti pentru a crea un competitor formidabil si mult mai bine pozitionat in piata. Vrem sa integram cele doua companii cat mai repede si mai eficient posibil, ca sa ne bucuram de beneficiile fuziunii", a adaugat seful companiei abia infiintate.

American Airlines si US Airways au spus ca se asteapta sa economiseasca mai mult de un miliard de dolari.

Cea mai mare companie aeriana din lume

Fuziunea lor a creat cea mai mare companie aeriana din lume, mai noteaza BBC.

Aceasta va fi cunoscuta sub numele de American Airline, va avea aproape 6.700 de zboruri zilnice in peste 330 de destinatii din mai mult de 50 de tari.

In total, ea va avea 100.000 de angajati. Totusi, ca parte a intelegerii cu Departamentul de Justitie american, trebuie sa renunte la cateva terminale din unele aeroporturi din Statele Unite.

Analistii au salutat vestea, notand ca este ultima fuziune dintr-o serie lunga. In prezent, exista doar trei mari companii aeriene: United, Delta si American.

"Odata cu fuziunea dintre American Airlines si US Airways se inchide un lung ciclu al reconstructiei industriei aeriene americane, care a inceput in 1979", a spus analistul Ray Neidl de la Nexa Capital.

"Atata publicul, cat si investitorii vor avea de castigat dintr-o industrie puterinica care isi poate axa investitiile in produse si servicii moderne, astfel ca vor putea fi mai competitive cu companiile straine de profil", a conchis analistul.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#fuziune American Airlines US Airways, #cea mai mare companie aeriana lume, #fuziune companii aeriene SUA, #fuziune companii aeriene americane , #firma
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Acu' sa vezi preturi!...N-o sa mai zboare decat Elita...:)))