Sase cai de a o scoate la capat cu micile afaceri

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 11:53
1515 citiri
Sase cai de a o scoate la capat cu micile afaceri

Chiar daca economia da semne ca incepe sa se miste, anul acesta a fost si va continua sa fie unul stresant pentru toti detinatorii de afaceri.

Potrivit lui Jay Goltz, editor The New York Times, cuvantul "stres" ar trebui scris $tre$, pentru ca mai toate grijile sunt legate de bani. Nici nu prea exista joburi bune care sa nu vina cu oferta bogata de stres.

Iar stresul in afaceri vine ori din faptul ca esti ocupat sa cresti, sa te dezvolti si sa faci bani, ori din cauza ca nu poti face toate acestea, explica Goltz in The New York Times. Autorul, antreprenor si el, cu o bogata experienta in domeniu, vine cu niste sfaturi pentru micii afaceristi.

Intai, identifica adevarata problema Antreprenorii spun de obicei ca tot ce au nevoie este ca numarul vanzarilor sa creasca ori ca nu au indeajuns de multe lichiditati. Goltz este de parere ca, de obicei, acesta este doar simptomul, si nu problema.

De cele mai multe ori, de vina este marketingul prost, managementul nepotrivit, sau managementul financiar slab.

Problema ar putea fi rezolvata prin aducerea cuiva care sa faca o expertiza, sa analizeze situatia si sa identifice slabiciunile si solutiile. Poti lua niste cursuri de afaceri, poti intervieva noi experti contabili sau sta de vorba cu oameni de afaceri pe care ii respecti.

Separa teama de anxietate Frica este rationala, este o emotie "sanatoasa", care ne opreste sa facem lucruri nechibzuite si ne ajuta sa ramanem concentrati. Unii ar putea spune ca a incepe o afacere este un lucru nechibzuit, nesocotit, dar, in realitate, este vorba despre un risc calculat.

In afaceri trebuie sa reusesti sa-ti manageriezi teama si sa o depasesti. Nu conteaza prea mult daca faci echilibristica pe o franghie la 30 de metri sau la 300 de metri. Nu te uita in jos, priveste doar inainte, concentrandu-te si actioneaza.

Anxietatea, pe de alta parte, reprezinta grijile nejustificate si irationale. Fa tot ce-ti sta in putinta pentru a recunoaste anxietatea si a o elimina. Desi e adevarat ca e mai greu de pus in practica acest sfat, nu e imposibil. Apeleaza la ajutor specializat, daca trebuie. Fa miscare. Studiile au aratat ca aceasta reduce stresul.

Fii indulgent cu tine Domeniul afacerilor nu este unul facil si este imposibil sa faci afaceri si sa nu gresesti. A-ti irosi energia privind in urma si facandu-ti mii de culpe este un exercitiu inutil pe care nu ti-l permiti. Nu te mai simti vinovat.

Gandeste in perspectiva Priveste de jur imprejur; viata nu e deloc dreapta. Lucruri oribile se intampla zilnic si, din fericire, nu tie.

Compatimirea nu are loc in comportamentul unui antreprenor care se vrea de succes. In nicio poveste de succes a vreunui om de afaceri nu apare acest termen; succesul tine de tenacitate, multa munca si istetime.

Accepta responsabilitatea Chiar nu ai catre cine sa arati cu degetul. Despre tine e vorba. Daca nu stiai asta cand ai semnat, pacatul tau.

Esti in punctul in care trebuie sa-ti dai seama cum sa faci lucrurile sa functioneze. Iar dupa ce ti-ai asumat responsabilitatea, reciteste punctul 3.

Gandeste pozitiv Iar daca suna a cliseu nu inseamna ca e mai putin adevarat sau demn de luat in seama. Daca esti negativist, vei esua mai mult ca sigur.

Daca lucrurile merg atat de prost incat simti ca nu mai poti continua, arunca prosopul. Termina cu asta. Nu e nicio rusine in a recunoaste ca esti invins. Macar ai incercat. Cu cat mai repede poti trece peste asta, cu atat mai repede poti merge mai departe.

Domeniul afacerilor nu este unul simplu sau pentru toata lumea, insa poate oferi satisfactii marete. Iar cu timpul, lucrurile nu mai sunt atat de enigmatice. Totul devine mai simplu, insa e nevoie de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#stres afaceri, #stres mici afaceri, #afaceri criza , #firma