Seismologia, o mica industrie online

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 16:57
1639 citiri
Seismologia, o mica industrie online

De ceva vreme, seismologia a ajuns o mica industrie online, iar de vina pentru aceasta situatie este faptul ca ne punem prea multe sperante in capacitatea Internetului de a oferi informatii corecte si utile.

Totodata, afirma cei de la cutremur.net, de vina sunt si "lipsa de transparenta a autoritatilor, lipsa de educatie a populatiei care au dus la aparitia tuturor prezicatorilor si a celor care speculeaza fiecare firicel de informatie care se scurge din INFP pentru a prezice dezastre", informeaza Cotidianul.

Cutremurele au devenit unul dintre subiectele favorite ale bloggerilor, pentru ca atunci cand are loc un seism, oamenii intra pe net dupa informatii si, firesc, cine scrie primul poate castiga mii de noi cititori.

Insa, exista si site-uri specializate, iar cel mai important ar trebui sa fie cel al Institutului pentru Fizica Pamantului - INFP. Din pacate acesta este foarte tehnic, astfel ca internautii apeleaza la alte site-uri pentru informatii mai clare despre seisme.

Foarte popular este site-ul Institutului de Seismologie Aplicata. Nu e o institutie oficiala, ci un SRL ce vinde "avertizoare" de cutremur.

De asemenea, www.cutremur.net este un blog care scrie aproape zilnic despre cate o catastrofa seismica ce a avut loc undeva in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#cutremure site, #seismologie industrie online, #Institut Fizica Pamantului , #firma