Ziare.com

Siderurgistii de la Galati intra in somaj tehnic, prin rotatie

Duminica, 10 Mai 2009, ora 18:42

   

Siderurgistii de la Galati intra in somaj tehnic, prin rotatie
Angajatii combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galati intra, de luni, in somaj tehnic pentru cate zece zile, rotatia personalului urmand sa se incheie la finele lunii iulie, a anuntat conducerea companiei.

"Am inceput acest program de somaj tehnic, care se va derula timp de doua luni jumatate - trei luni, pana la sfarsitul lunii iulie", a declarat, duminica, Augustine Kochuparampil, CEO Arcelor Mittal Galati.

Initial, siderurgistii de la Galati urmau sa fie trimisi in somaj tehnic de la 1 aprilie, insa compania a preferat sa astepte masurile promise de Guvern companiilor afectate de criza.

In intervalul mai-iulie, siderurgistii din sudul Moldovei vor sta acasa cate zece zile, timp in care vor fi platiti cu 85% din salariul de baza si cu sporul de vechime.

Ei vor avea posibilitatea sa aleaga, impreuna cu responsabilii locurilor de munca, varianta de repaus la care recurg: zece zile consecutive, doua etape de cate cinci zile sau o zi pe saptamana timp de zece saptamani, in formula week-end prelungit.

Intre timp, compania va monitoriza piata otelului pentru a vedea daca apar semne de revitalizare a comenzilor si pentru a evalua daca, dupa incheierea perioadei de somaj tehnic, vor fi necesare alte masuri de reducere a costurilor.

"Deocamdata, nu putem vedea nicio schimbare semnificativa in piata. Trebuie sa fim pregatiti pentru varianta ca lucrurile se vor imbunatati intr-un timp mai indelungat, dar nu am luat nicio decizie despre ce vom face dupa somaj tehnic. Suntem deschisi si analizam situatia zi de zi si luna de luna. Numai daca lucrurile se vor inrautati ne vom gandi la noi masuri", a declarat Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati.

Citeste mai multe despre siderurgisti Mittal somaj tehnic rotatie
Sursa: rNews

Articol citit de 426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor