Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Taranii vand pe net "porci grasi cu 4 sunci" pentru Craciun

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 07:16
11893 citiri
Taranii vand pe net "porci grasi cu 4 sunci" pentru Craciun

Cu toate ca pana la Craciun mai este destul, pe internet s-au inmultit ofertele de "porci grasi" din partea taranilor familiarizati deja cu tehnologia moderna.

Astfel, un taran din Braila anunta ca are de vanzare "porci grasi', de 110-130 kg, din rasa pietreni "cu 4 sunci", dar cu "cantitate mica de grasime".

Guitatoarele nu sunt de pe meleagurile noastre, ci provin din Germania, iar pretul este fix, de 8 ron pe kg pentru persoane fizice si de 6,5 ron pe kg + TVA pentru abatoare autorizate cu clasificator.

In Teleorman insa porcii sunt vanduti mai scump, cu 8,5 lei/kg, avand o greutate de 100-120 kg, tot din "rasa pietran".

Cei interesati isi pot achzitiona insa grasunul pentru Craciun direct din Germania sau indepartata Olanda. In "conditii super avantajoase" suntem asigurati ca putem cumpara porci de rase de carne pentru sacrificare cu greutati cuprinse intre 110 si 125 kg.

Si pentru ca sunt crescute in conditii moderne, vanzatorul ne asigura ca guitatoarele au un procent ridicat de carne slaba in carcasa, circa 57-58%.

Cei interesati sunt instiintati ca exista posibilitati de livrare intre 1000 si 2000 porci/luna, iar capacitatea unui camion de transport este de maxim 160 - 170 porci.

In pret este inclus transportul, precum si polita lor de asigurare a acestora pana la destinatie. Potrivit normelor europene in vigoare, cu ocazia livrarii patrupedele grohaitoare sunt insotite de certificate sanitar veterinare si provenienta.

Intermediarul ne anunta ca una dintre conditii este ca plata se accepta numai in avans, dupa emiterea facturii proforme.

In vederea emiterii facturii proforme cei interesati sunt rugati sa furnizeze date concrete cu privire la denumirea firmei, precum si ce priveste destinatia finala a grasunilor, adica abator, ferma sau grajduri.

Valoarea facturii proforme se va calcula in functie de rasa si greutatea porcilor la incarcare in Olanda respectiv Germania - 110 - 125kg.

Numarul de porci comandati nu poate fi mai mic de 150 capete. Potentialii cumparatori sunt avertizati ca preturile sunt variabile si se negociaza saptamanal in raport cu cursul si cotatia de la bursa.

Un anunt inedit vine insa din partea unui taran din Urziceni, judetul Ialomita, care s-a decis sa se ocupe de oierit vrea sa schimbe un teren de 61.600 mp extravilan, aflat pe raza localitatii Urziceni, cu ...oi.

Omul nu specifica anume cate mioare doreste in schimbul terenului, negocierile urmand sa fie facute fata in fata cu partenerul sau.

Vlad Voiculescu

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#porc, #vanzare, #Internet , #firma