Top Forbes: Patriciu, Ioan Niculae si Tiriac - cei mai bogati romani

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 13:31
6565 citiri
Top Forbes: Patriciu, Ioan Niculae si Tiriac - cei mai bogati romani
Foto: Gandul

Oamenii de afaceri Dinu Patriciu, cu o avere de 2,2 miliarde de euro, Ioan Niculae, cu 1,2 miliarde de euro, si Ion Tiriac, cu o avere de aproximativ 900 de milioane de euro, sunt cei mai bogati romani, ocupand primele trei pozitii ale Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc al clasamentului celor mai bogati romani se afla Dinu Patriciu a carui avere a crescut cu 10%, de la 2 miliarde de euro, cat avea in anul precedent.

Potrivit realizatorilor topului, omul de afaceri Ion Tiriac a coborat un loc in topul celor mai bogati romani, fiind devansat de patronul Grupului Interagro, Ioan Niculae, care a devenit al doilea cel mai bogat roman.

Pe de alta parte, patronul clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali, a pierdut cel mai mult din cauza actualei crize, avand in vedere ca in ultimele 12 luni averea lui a scazut cu 525 de milioane de euro ajungand, in prezent, la circa 200 de milioane de euro.

In plus, in topul cinci al celor mai mari perdanti din ultimele 12 luni se regasesc Zoltan Teszari, care a avut pierderi de 500 de milioane euro, Sorin Ovidiu Vantu, 425 de milioane euro, sotii Rapotan, cu perderi de 420 de milioane euro si Veronica Dragan, cu 365 de milioane euro.

Oamenii de afaceri care au obtinut cele mai mari castiguri au fost Ioan Niculae, cu o crestere de 625 de milioane euro, Gabriel Popoviciu, cu 325 de milioane de euro mai mult, Dinu Patriciu, cu 250 de milioane euro, Gabriel Comanescu, cu 230 de milioane euro, si Aurel Muntean, cu 175 de milioane euro in plus.

"Topul Forbes Romania 500 miliardari" a fost realizat in colaborare cu firme de specialitate precum Societatea de Evaluare Imobiliara Darian, iar pentru realizarea acestuia au fost analizate si evaluate peste 3.000 de companii si proprietati imobiliare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dinu Patriciu, #ioan niculae, #Ion Tiriac, #top Forbes Romania , #firma