Ziare.com

Transelectrica valoreaza de 2,7 ori mai mult in realitate decat pe bursa

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 10:12

   

Transelectrica valoreaza de 2,7 ori mai mult in realitate decat pe bursa
Valoarea de piata a Transelectrica este de aproximativ 2,7 ori mai mare decat capitalizarea bursiera actuala, potrivit analistilor STK Financial, firma care administreaza fondul de actiuni STK Emergent.

Acestia au estimat actiunile transportatorului de energie electrica la 37,2 lei/unitate, in timp ce la finalul sedintei de tranzactionare de ieri o actiune TEL valora 13,8 lei. Pretul vehiculat de analisti este usor mai mic decat maxima ultimului an, de 40,1 lei/actiune, inregistrat la inceputul lunii noiembrie 2007.

In urma analizei DCF realizata de firma de consultanta, a reiesit un pret tinta curent pentru actiunile Transelectrica de 35,1 lei si de 38,6 lei pentru urmatoarele 12 luni de zile, potrivit raportului STK de la jumatatea lunii trecute.

Analistii STK apreciaza ca marja de profit net obtinuta de transportatorul de energie in prima jumatate a acestui an, de 6%, este una sustenabila, avand in vedere ca profitabilitatea companiei din aceasta perioada este apropiata cu media ultimilor 5 ani, scrie Ziarul Financiar.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Transelectrica a raportat un profit net de 115 mil. lei (31,4 mil. euro), de doua ori mai mare decat in perioada similara din 2007. Capitalizarea Transelectrica era ieri de 280 mil. euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor