Ziare.com

Tranzactia anului: Centrul Medical Unirea, preluat de Advent International

de Ana Voicu
Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 18:42

   

Tranzactia anului: Centrul Medical Unirea, preluat de Advent International
Centrul Medical Unirea (CMU) a finalizat luna aceasta procesul de vanzare a unei participatii majoritare de 80% catre fondul de investitii Advent International. Este vorba de cea mai ampla tranzactie de pe piata serviciilor medicale private din Romania.

CMU a inceput procesul de alegere a unui investitor in urma cu 5 luni, cand au intrat in cursa 12 investitori interesati de tranzactie. Ulterior au fost selectati 8 care au intrat pe lista preliminara.

In final, dintre cei 2 intrati pe lista scurta, CMU a ales investitorul cu cea mai buna expertiza pe piata romaneasca care sa permita si cea mai ampla dezvoltare pe piata serviciilor medicale din Romania.

Pana la momentul incheierii tranzactiei, actionariatul CMU s-a impartit intre fondul de investitii 3i, care a detinut 49% din titluri si medicul cardiolog Wargha Enayati, care a detinut pachetul majoritar de 51%. In acesti trei ani, cifra de afaceri a crescut de la 5 milioane de euro la 16,5 milioane euro. In urma preluarii pachetului de 80% din actiunile CMU, restul de 20% vor fi detinute de medicul Wargha Enayati.

"Am optat pentru Advent International dupa un proces minutios de selectie dintre cei mai buni posibili investitori /.../. Bugetul de investitii de 30 de milioane de euro pe care il alocam, se va regasi, in primul rand, in deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucuresti, o investitie de 12 milioane de euro, dar si intr-o serie de proiecte importante pe care le avem in plan pentru perioada 2010-2011", a declarat, intr-un comunicat, dr. Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.

In plus, acesta a aratat ca investitiile ulterioare vor fi finantate din surse proprii, ca si pana acum, dar si din imprumuturi si din fonduri puse la dispozitie de investitorii nostri. Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69,5 milioane lei, fiind cea mai mare crestere din piata serviciilor medicale private. Cea mai mare investitie de 5,5 milioane euro a fost in Maternitatea "Regina Maria", deschisa in decembrie 2008.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor