Uber castiga o lupta pentru supravietuire in justitia occidentala

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 09:34
2924 citiri
Uber castiga o lupta pentru supravietuire in justitia occidentala
Foto: Uber

Uber Technologies Inc a marcat vineri o victorie juridica importanta in Europa, cand Inalta Curte din Londra a decis ca aplicatia nu e folosita pe post de aparat de taxare, aparat care poate fi utilizat exclusiv de soferii cu licenta de taxi, si astfel nu a fost incalcata legea.

Reprezentantii Uber, firma care are in prezent 18.000 de soferi inregistrati in Londra, au declarat ca nu au fost surprinsi de decizie, informeaza Wall Street Journal.

"Aceasta este o veste mare pentru londonezi si o victorie a bunului simt", a sustinut Harry Porter, seful departamentului comunicatii al Uber pentru Marea Britanie.

In temeiul unei legi din 1998, doar taxiurile negre din Marea Britanie sunt autorizate sa foloseasca un aparat de taxare. Masinile soferilor amatori primesc altfel de licente si nu li se permite sa stabileasca tariful bazat pe un calcul de distanta si timp. Masinile Uber din Londra au soferi cu licente private, diferite de cele detinute de taximetristi.

Instanta de la Londra a decis ca legea nu interzice in mod expres soferilor sa foloseasca un astfel de dispozitiv de taxare, atata timp cat acesta nu face parte din echiparea masinii. Multi soferi Uber isi pun pur si simplu smartphone-ul pe parbriz si astfel taxeaza cursa.

"Reglementarile din lege nu se refera la un dispozitiv care depinde de semnalul GPS in timpul unei calatorii si transmite datele GPS unui server", a explicat judecatorul.

Compania Uber, data in judecata de un sindicat britanic

Asociatia soferilor de taxi va ataca verdictul de vineri la Curtea Suprema.

Compania Uber este foarte populara pentru preturile sale inferioare celor practicate de companiile de taxi profesioniste si pentru facilitatea de utilizare a aplicatiei pentru a comanda o cursa.

Aeroporturile si garile din Paris, blocate de taximetristii scosi din minti de Uber

Uber este acuzata in schimb de companiile de taxi ca face concurenta neloiala.

Desi taximetristii incearca toate caile pentru a scoate Uber din joc, compania americana este sustinuta puternic de catre consumatori. La Londra, de exemplu, sunt deja inregistrati aproape un milion de clienti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Uber victorie justitie Marea Britanie, #proces Uber Londra taxi , #firma