Un miliard de euro din bere

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 11:48
1559 citiri
Un miliard de euro din bere
Foto: irishway.wordpress

Filialele multinationalelor din industria berii din Romania au inregistrat cifre de afaceri cumulate de aproape un miliard de euro, anul trecut.

Rezultatele companiilor Heineken, AB InBev, Carlsberg si SABMiller au crescut, astfel, cu 15 procente, scrie Ziarul Financiar.

Cele patru companii au avut cresteri ale vanzarilor intre 2% si 18%. In total, au vandut 16,46 de milioane de hectolitri de bere, cu opt procente mai mult decat in anul precedent.

Multinationalele cotroleaza, astfel, peste 80 de procente din piata locala de bere, in crestere fata de cota de 67 de procente, din 2004.

Cei patru producatori multinationali detin, in Romania, 12 fabrici, in care lucreaza 7.000 de angajati. Companiile au platit, anul trecut, 272 de milioane de euro catre stat.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#multinationale bere vanzari, #vanzari bere Romania , #firma