Un om de afaceri a fost sunat de ministrul de Finante dupa ce s-a plans de Fisc pe Facebook. Cum s-a terminat toata povestea

Joi, 18 August 2016, ora 10:43
97692 citiri
Un om de afaceri a fost sunat de ministrul de Finante dupa ce s-a plans de Fisc pe Facebook. Cum s-a terminat toata povestea
Foto: Guvernul Romaniei

Proprietarul unei companii cu 50 de angajati s-a trezit ca ANAF-ul ii face probleme din cauza unui fond de investitii care bagase bani in firma lui si avea datorii. Omul s-a plans pe Facebook, iar problema i-a fost rezolvata chiar de catre ministrul de Finante.

"Cum sa ma iau de gat cu ANAF-ul? De peste tot am primit sfaturi sa stau calm, sa vedem despre ce este vorba, sa asteptam, sa nu suparam, sa nu deranjam, poate chiar am facut ceva. Si am tacut. Malc. (...) Am asteptat, inutil, 7 saptamani ca sa rezolv cu ajutorul unei banale postari pe Facebook (...) Niciun cod de TVA nu va mai fi anulat fara o discutie prealabila", a scris, joi, pe Facebook Valentin Radu.

Omul de afaceri nu avea datorii la stat si isi platise toate taxele, insa un inspector ANAF a decis ca firma lui de IT nu mai poate face afaceri peste hotare pentru ca un fond de investitii care bagase bani in compania lui avea mici datorii la stat, informeaza Digi24.

Prin urmare, firma lui Valentin Radu a fost si ea considerata cu risc, activitatea sa fiind blocata. Nemultumit de situatie, Valentin Radu si-a spus povestea pe Facebook, iar ea a ajuns la urechile ministrului de Finante.

"Am vazut povestea online, am primit postarea lui de la un coleg, de la secretarul de stat Claudiu Vranceanu, si de la vicepremierul Borc. Am citit povestea, m-a intrigat, nu este prima poveste de genul asta, din pacate, si l-am invitat la o discutie. Voiam sa inteleg mai bine prin ce trece o firma, un start-up, firma mica, care trebuie sa obtina codul de TVA", a declarat Anca Dragu pentru sursa citata.

In urma dialogului, ministrul a decis ca solutia pentru problema respectiva era modificarea situatiei prin ordin de ministru, ceea ce s-a si intamplat, ordinul fiind deja in lucru.

"Scopul Ministerului Finantelor, al ANAF, nu e sa inchida firme, ci sa sprijine mediul de afaceri", a precizat Anca Dragu.

Ministrul a subliniat faptul ca nu il cunostea pe Valentin Radu.

"Sa fiu sincera, l-am sunat si am spus: Sunt Anca Dragu. Am facut si o pauza dupa ministrul de Finante, ma gandeam ca poate omul nu ma crede, sau poate ca nu e potrivit, dar a fost intr-adevar un gest spontan si o oarece revolta pe care am simtit-o vis a vis de un sistem care aducea probleme unei firme serioase, unei firme care oferea locuri de munca, unui bun contribuabil", a aratat ministrul.

La randul sau, Valentin Radu a spus ca nu numai ca nu o cunostea pe Anca Dragu, dar "nici nu stiam cine mai e ministru", a sustinut el.

Dupa aparitia ordinului de ministru, antreprenorul a fost informat de ANAF ca i s-a deblocat codul de TVA, blocat anterior de inspectorul ANAF.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#telefon Anca Dragu antreprenor ANAF , #firma
Comentarii