Ziare.com

Vile de vacanta pe banii UE pentru baietii destepti?

de Ana Voicu
Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 16:02

   

Vile de vacanta pe banii UE pentru baietii destepti?
Sub pretextul simplificarii procedurilor de obtinere a fondurilor europene, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a eliminat, dintr-un condei, mai multe documente si avize considerate "redundante sau fara mare relevanta".

Intre acestea se afla si angajamentul de introducere in circuitul turistic a obiectivului investitional realizat in cadrul masurii 313 - "Incurajarea activitatilor turistice" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Unele voci sustin ca se lasa astfel o portita pentru "baietii destepti" care isi vor putea construi, pe bani europeni, asazise pensiuni turistice dar pe care sa le utilizeze drept vile de vacanta.

In cazul beneficiarilor persoane fizice, ghidul solicitantului pentru masura amintita mai prevede, dupa eliminarea obligativitatii introducerii in circuitul turistic a investitiei, ca beneficiarul trebuie sa desfasoare o activitate agricola in momentul aplicarii, dar si ca acesta trebuie sa demonstreze viabilitatea investitiei.

In plus, pensiunea ce va putea fi folosita drept casa de vacanta va trebui "sa atinga standardul de calitate de minim 3 flori/stele". Pentru investitiile noi in structurile de primire turistice, suprafata de teren aferenta structurii de primire turistice (inclusiv in structuri de primire agroturistice) trebuie sa fie de cel putin 1.000 mp, se mai arata in Ghidul Solicitantului.

Mai mult, beneficiarul sau responsabilul legal de proiect va face dovada detinerii de aptitudini manageriale / marketing sau in acord cu activitatea propusa prin proiect sau sa le dobandeasca pana la efectuarea ultimei plati.

Pe de alta parte, APDRP a simplificat si procedurile pentru Masura 123 - "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice". Astfel, a fost eliminata obligativitatea depunerii Copiei contractului incheiat cu laboratorul aprobat sau acreditat de Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta a Alimentelor la care beneficiarul de fonduri europene nerambursabile a apelat pentru efectuarea analizelor de laborator.

Una dintre principalele modificari, aplicabila tuturor masurilor de finantare, se refera la eliminarea unor documente precum cazierul judiciar, cazierul fiscal, copia actului de identitate pentru reprezentantul legal, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA si documentul care sa certifice ca reprezentantul legal este o persoana cu rol determinant.

Aceste modificari vor intra in vigoare incepand cu luna mai a acestui an, cand este prevazuta lansarea sesiunii de depunere a proiectelor pentru masurile implementate de catre APDRP. Totodata, APDRP a avut in vedere si o simplificare a circuitului verificarii documentelor.

Astfel, in urma depunerii cererilor de finantare ale solicitantilor Masurii 322 - "Renovarea si dezvoltarea satelor" la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, acestea vor fi transmise direct catre Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2996 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca nu e rau, e bine

Cam multe ingrijorari pentru banii UE. Nu e rau ca se mai renunta la formalitati, chiar daca pot creea suspiciuni. Ce valoare poate avea un angajament de introducere in circuitul turistic al unei vile, pentru o cofinantare? Zero, ar fi raspunsul. In momentul in care s-au achitat toate ratele, vila respectiva este proprietatea partenerului UE. Iar daca vrea sa faca bani si sa o introduca in sistemul turistic bine, daca nu nu. Este proprietatea omului iar un angajament ca cel impus pina acum este cam ca si vazarea conditionata sau cum spune printre viermi: cine nu maninca bataturica, nu papa nici ochisor. Deci, nu e rau, ceea ce inseamna ca e bine.

 

au dreptate francezi

hoti,jegosi,orgoliosi,laudarosi,etc.

 

strul, de acord cu tine,

da'' nu pricep de ce ti-ai trecut la plural toate calitatile:P O fi pluralul seniorial, "eu, domnia mea strul suntem cum au zis francezii, si...mai mult decat atat"?:))))
P.S. Nu pricep nici legatura dintre comentariul tau si articol, da'' asta nu mai conteaza:))

Badicului

Hoti:furam banii de la UE, ca sa ne construim viloace.
Jegosi;Sintem ultimii din EU,la consumul de detergenti.
Orgoliosi;Spune ceva despre unul de-ai nostri si o sa vei ce patesti,caci l-ai ranit in orgoliu.
Laudarosi;Crede-ma,sintem cei mai buni, cei mai destepti din lume,cu cele mai tari femei ,masini si cele mai mari viloace,vorba aia;barbat de barbat.Idei,trebuie sa ai idei,ca sa-l intelegi pe strul.

Badicului

Hoti:furam banii de la UE, ca sa ne construim viloace.
Jegosi;Sintem ultimii din EU,la consumul de detergenti.
Orgoliosi;Spune ceva despre unul de-ai nostri si o sa vei ce patesti,caci l-ai ranit in orgoliu.
Laudarosi;Crede-ma,sintem cei mai buni, cei mai destepti din lume,cu cele mai tari femei ,masini si cele mai mari viloace,vorba aia;barbat de barbat.Idei,trebuie sa ai idei,ca sa-l intelegi pe strul.

eminentele noastre politice au dat jegul Romaniei

NU romanii normali. Politicienii. Acestia au dat staiful Romaniei? Asa se vede sufrageria casei noastre Romania.Tara cu masini de lux cat in toata Europa la un loc conduse de ANALFABETI.Intelectualii din Guvern si administratie cu diplome false, s-au fel de fel de diplome completate prin telefon, structurile politice care mai au in umbra intelectualii cu facultatea muncitoreasca ,dar au dosare,pana si preotii de vaza trebuie sa aiba acolo un dosar ceva s-au sa fie chipurile scoliti pe vremea lui ceasca in Europa. Ce sa vada strainii in Romania? Emanatia acestor eminente mediocre care ne-au facut pref in 20 de ani.

bateti campii

procedurile complicate nu i/au impiedicat pe unii sa fure dar a ingreunat mult drumul celor ce vroiau sa faca ceva benefic,,,,, si de vazut este ce sa se vada in Romania, ne lipsesc atitudinile civilizate si investitiile.... avem o sansa daca nu ne mai tot dam singuri suturi in c....

Corect articolul.!

Cine a hotarat scoaterea acestor prevederi din procedurile de obtinerea fondurilor europene,a STUDIAT MODUL DE FENTARE a acestori fonduri,deci este un mare SMECHER,UN MARE HOT,care mai tarziu va creia probleme Romaniei. Ne sta gandul numai cum sa INSELAM,SA FURAM.-------Acolo la APDRP sun ihjncadrati pe babii nostrii niste HOTI DE MESERIE ce trebuie dati afara,orcine ar fi ei.

 

Afara cu RRomania din UE

O tara frumoasa plina de hoti, k.u.r.v.e, tigani, jidani, - adica tot felul de scursuri aciuate in RRomania de oriunde din lume.

Asta este RRomania acum - patria hotilor si banditilor.

RRomania nu are ce cauta in UE atita timp cit securistii si komunistii sunt la putere.


Ce prosti sunt cei de la UE ca dau banii colectati din munca oamenilor cinstiti din Europa de Vest la acesti mafioti rromani. Oricum acei bani nu vor ajunge niciodata la oamenii de rind din RRomania, tot la banditi si tilhari se vor opri.
Lasati-i sa moara de foame ca pe sobolani sa se jupoaie intre ei. Nu dati banii oamenilor cinstiti din UE la aceste scursuri.

Sper sa le vina mintea la cap celor din Vest si sa ii scoate pe rromani din UE.Nu au ce cauta decit dupa ce se civilezeaza. Sa se pise pe vilele lor de ***, jegosii *** caci atita au invatat in komunism. Nu au drumuri, nu au spitale, nu au nimic decit vile.Cum ies din ele se umplu de ***, si miros ***.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor