Bugetele Postei si Romtelecom, controlate de o persoana fizica autorizata

Luni, 16 Iulie 2012, ora 15:30
2094 citiri
Bugetele Postei si Romtelecom, controlate de o persoana fizica autorizata

O persoana fizica autorizata (PFA) va controla bugetele Romtelecom, Posta Romana si Radiocom, companii unde Ministerul Comunicatiilor este actionar.

Pentru aceste servicii, PFA care a fost desemnata va incasa 24.000 lei pana la sfarsitul anului.

"Pana la data de 27 aprilie 2012, cand a expirat termenul limita de primire a ofertelor, a depus oferta o singura firma, PFA Mitroi Gheorghe. Aceasta a castigat licitatia cu pretul de 24.000 lei. Contractul s-a incheiat pentru o perioada de opt luni, pana la sfarsitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durata de maxim patru luni in anul 2013", au declarat ficialii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), potrivit Mediafax.

Ministerul Comunicatiilor este actionar la Romtelecom, detinand 45,99% din capital, la Posta Romana, unde are un portofoliu de 75% din actiuni si are participatii de 100% la Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), care detine Radiocom.

Aceste companii au inregistrat pierderi importante in ultimul an, astfel ca MCSI a decis ca o PFA sa verifica bugetele lor.

Astfel, Mitroi Gheorghe va avea ca sarcina verificarea la institutiile subordonate MCSI si la societatile unde detine actiuni respectarea reglementarilor legale (legi, hotarari de guvern, ordonante, ordine ale ministrului) de catre manageri, incadrarea in indicatorii de performanta prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli, modul de intocmire, aprobare si executie a bugetelor de venituri si cheltuieli si aplicarea politicii MCSI in domeniul comunicatiilor si societatii informationale.

De asemenea, el va verifica modul de organizare si derulare a procedurilor de achizitii de produse, executarea de lucrari si prestarea de servicii in scopul realizarii eficientei cheltuirii banilor (din credite garantate de stat, imprumuturi, bugetul de stat, fonduri speciale, resurse proprii etc.) si modul de derulare a investitiilor, lucrarilor de modernizare, reparatii etc.

In plus, PFA Mitroi Gheorghe va controla modul de implementare a programelor de reforma structurala, privatizare, cresterea eficientei economice si crearea de noi locuri de munca si modul de organizare si desfasurare a controlului intern in minister, institutiile subordonate si la societatile unde detine actiuni.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#bugete companii stat controlate PFA, #bugete Romtelecom Posta Romana Radiocon PFA, #bugete companii controlate PFA , #firme cu datorii