Care sunt cei mai mari datornici privati la stat

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 19:50
3950 citiri
Care sunt cei mai mari datornici privati la stat
Foto: ArhivaFoto.ro

Electroputere Craiova este compania privata cu cele mai mari datorii la stat, de aproximativ 113 milioane de lei, firma aflandu-se in executare silita de mai mult de un an.

Pe locul al doilea in topul celor mai mari datornici privati la stat, se gaseste Invest Romit, detinuta de italianul Mavio Matteo si romanul Razvan Olteanu, relateaza Money. Compania are o datorie de 105 milioane de lei.

Producatorul de motoare si turbine UCM Resita, detinut de compania INET AG, are datorii de 92 de milioane de lei, mult mai mare decat capitalizarea firmei pe bursa, de 14,6 milioane de lei.

Petrochemical Trading, companie de detine rafinaria RAFO Onesti, datoareaza statului 80 de milioane de lei, in timp ce locul cinci este detinut de firma Larika Impex, avand datorii de 76 de milioane de lei.

Fratii Micula raman in top 10 al celor mai mari datornici, firma lor, European Food, avand obligatii restante in valoare de 73,5 milioane de lei.

Cu 61 de milioane de lei, producatorul de bauturi alcoolice Alcoolcentro din Timisoara se afla pe pozitia a saptea, iar lantul de case de pariuri Astra Bettings datoreaza 44 de milioane de lei.

Firma de salubritate a omului de afaceri valcean Doru Florescu, Urban, are datorii la stat de 43 de milioane de lei, iar firma Lonelia Com se afla pe locul 10, cu datorii de 37 de milioane de lei.

Toate aceste firme sunt in executare silita, iar, potrivit reprezentantilor ANAF, multe au fost infiintate cu scopul de a evita plata taxelor si impozitelor.

Luand in considerare si companiile de stat, cele mai mari datorii le are Compania Nationala a Huilei, ce trebuie sa dea inapoi statului 1,6 miliarde de lei.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#datorii private datorii stat, #top datornici privati stat, #Electroputere Craiova datorii stat , #firme cu datorii