CFR Marfa si-a redus pierderile cu 65%

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 12:11
1797 citiri
CFR Marfa si-a redus pierderile cu 65%
Sursa foto: Evenimentul zilei

Pierderile CFR Marfa s-au diminuat in primele noua luni din acest cu 65%, la 49,9 milioane lei, fata de perioada similara din 2010, in timp ce veniturile companiei au crescut cu circa 13%, la 872,8 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie.

"Rezultatele obtinute sunt datorate cresterii prestatiilor de transport de marfa, dar si aplicarii programului de restructurare. (...) Pierderea inregistrata de CFR Marfa in primele noua luni ale anului in curs a fost cu 65% mai mica decat cea inregistrata in perioada similara a anului 2010", au precizat reprezentantii companiei.

In primele noua luni din 2010, CFR Marfa a raportat venituri de 766,2 milioane lei.

In ceea ce priveste cheltuielile, acestea au fost de 922,8 milioane lei, in avans cu 1% fata de intervalul similar din 2010.

CFR Marfa a realizat in perioada ianuarie-septembrie 2011 invesitii de 22,1 milioane lei pentru modernizarea materialului rulant, valoare sub cea din primele noua luni din 2010, de 29,3 milioane lei.

"Volumul de marfa transportat in primele noua luni ale anului in curs a inregistrat o crestere de aproximativ 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, principalele grupe de marfuri care au inregistrat cresteri fata de aceiasi perioada a anului trecut fiind minereurile, carbunele, lemnul si ingrasamintele chimice", potrivit reprezentantilor CFR Marfa.

La sfarsitul lunii septembrie, CSAT a avizat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a CFR Marfa si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru privatizarea companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii.

Coordonarea selectiei consultantului pentru recrutarea managerilor privati pentru CFR Marfa si TAROM va fi realizata de Banca Mondiala, iar calendarul actiunilor va fi stabilit imediat dupa incheierea contractului cu BM.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#CFR Marfa, #CFR Marfa pierderi, #CFR Marfa privatizare , #firme cu datorii