Datoria Postei Romane la bugetul statului a scazut cu peste 8,3 milioane lei

Vineri, 03 August 2012, ora 11:41
1747 citiri
Datoria Postei Romane la bugetul statului a scazut cu peste 8,3 milioane lei
Foto: Arhiva

Nivelul total al datoriilor Postei Romane fata de bugetul de stat era, la data de 30 iunie 2012, cu peste 8,3 milioane lei mai mic fata de cel de la finalul lunii martie, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Posta Romana a inregistrat o scadere cu doua milioane lei a obligatiei restante fata de bugetul de stat aferente TVA, conform datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la 30 iunie 2012, comparativ cu situatia la 31 martie 2012.

"Datoria Postei Romane afisata pe site-ul ANAF are inclusa amenda de 103,3 milioane lei luata in 2010 de companie, sub conducerea fostei echipe manageriale, de la Consiliul Concurentei (CC). Prin eforturile actualei echipe de management de a indeparta pericolul de insolventa al companiei, amenda a fost esalonata pe o perioada de 36 de luni, in baza OUG 24/2012 emise de Guvernul Romaniei in luna iunie 2012. Posta Romana a achitat deja, pana in acest moment, doua transe aferente acestei esalonari, in cuantum de peste sase milioane lei", se arata in document.

Potrivit acestuia, ulterior acordarii acestei esalonari, ANAF a inclus, in raportarea de la 30 iunie 2012, si suma ramasa de achitat de catre Posta Romana aferenta amenzii primite de la Consiliul Concurentei, la rubrica "Alte impozite si taxe".

"Ca efect al acestei situatii, valoarea totala a datoriei restante a Postei Romane, la bugetul de stat, evidentiate de ANAF la 30 iunie 2012, a crescut pana la nivelul de 125.565.858 lei (TVA + Alte impozite si taxe + Dobanzi si penalitati). In fapt, in prezent, Posta Romana a inregistrat o scadere cu doua milioane lei a obligatiei restante fata de bugetul de stat aferente TVA si se situeaza la nivelul de 21.482.322 lei, conform datelor ANAF la 30 iunie 2012. Reamintim ca, la 31 martie 2012, cuantumul total al datoriilor la bugetul de stat era de 30.624.005 lei (TVA + Alte impozite si taxe + Dobanzi si penalitati), suma la care se adauga amenda CC de 103.300.000 lei rezultand o valoare totala de 133.924.005 lei", arata datele Postei Romane.

Actuala echipa de management a Companiei Nationale Posta Romana are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor mostenite ale companiei si pregatirea acesteia pentru liberalizarea pietei serviciilor postale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#datorii ANAF Posta Romania, #scadere datorii Posta Romana , #firme cu datorii