Noii proprietari ai Mechel Targoviste anunta reorganizarea si repornirea productiei

Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:19
3384 citiri
Noii proprietari ai Mechel Targoviste anunta reorganizarea si repornirea productiei

Noul proprietar al Mechel Targoviste, firma Invest Nikarom, a anuntat, luni, ca a demarat un amplu proces de reorganizare si restructurare, avand intentia ca intr-o perioada cat se poate de scurta sa reporneasca productia la acest combinat.

Precizarea vine in aceeasi zi in care Tribunalul Dambovita a admis cererea de intrare in insolventa.

Mechel Targoviste a intrat in insolventa

Reprezentantii Invest Nikarom sustin ca desi conditiile din piata se mentin nefavorabile, noua strategie va avea in vedere identificarea acelor solutii si mijloace prin care sa se poata redresa situatia actuala a intreprinderii.

"Conjunctura nefavorabila din ultimii doi ani a creat probleme grave intreprinderii. S-au facut eforturi enorme pentru a mentine aceasta intreprindere viabila, identificandu-se solutii extreme doar din dorinta de a continua sa functioneze", se arata in comunicatul remis Ziare.com de catre Invest Nikarom.

Potrivit acestei firme, administratia a analizat toate variantele posibile prin care sa asigure resursele necesare reluarii productiei si era pe punctul de a implementa un plan de redresare care sa asigure reluarea productiei, cu sanse de rentabilizare.

"Demersurile rau intentionate lansate de fostul lider de sindicat, impreuna cu avocatii, prin declansarea a catorva mii de executari silite, cu scopul incasarii abuzive a unor sume semnificative pretinse neintemeiat de catre acesita din urma, au determinat insa societatea sa caute solutii de criza pentru a impiedica iminenta blocare a societatii, fara sanse ulterioare de redresare, apeland la sistemul de protectie a procedurii insolventei, dar prin reorganizare, care ar permite derularea normala a activitatii societatii", se mai arata in comunicat.

"Chiar daca, pe plan intern, sindicatele din societate au venit in intampinarea administratiei ‒ fiind identificate compromisuri prin care atat societatea, cat si salariatii, sa obtina avantaje ‒ persoane din afara societatii au instigat din interese personale fosti salariati spre actiuni extrem de prejudiciabile pentru societate. In conditiile in care aceste executari silite abuzive si lipsite de temei legal ar fi produs efecte, destinul uzinei era pecetluit: intreprinderea ar fi intrat direct in faliment, fara sanse de redresare", mai sustin cei de la Invest Nikarom.

Astfel, ei sustin ca conducerea este constienta de importanta pe care o are intreprinderea in cadrul orasului si a intregii regiuni, a alternativelor limitate care exista in gasirea altor locuri de munca si tocmai de aceea cauta solutii pentru pastrarea unui numar cat mai mare din actualii angajati. De asemenea va anunta, la momentul oportun, care sunt masurile adoptate si care sunt, in linii mari, perspectivele pentru perioada urmatoare.

Firma Invest Nikarom a promis ca reia productia in martie la unitatile din Targoviste si Buzau. In plus, ar putea lua in considerare vanzarea unitatilor din Braila si Campia Turzii, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Cele cinci combinate au fost cumparate, saptamana trecuta, de Invest Nikarom de la Mechel pentru suma simbolica de 52 de euro.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Mechel Targoviste repornire productie, #Mechel Targoviste reporneste productia, #Mechel Targoviste intrare insolventa , #firme cu datorii