Farmaciile vor ramane fara bani in luna aprilie

Marti, 30 Martie 2010, ora 22:28
1784 citiri
Farmaciile vor ramane fara bani in luna aprilie

Farmaciile vor ramane fara bani in luna aprilie, in conditiile in care noua legislatie nu a intrat in vigoare, avertizeaza Colegiul Farmacistilor din Romania.

"Farmaciile vor ramane fara bani in aprilie intrucat acestia se termina. Nu stim ce surprize rezerva contractul cadru, pentru ca acesta nu a fost inca aprobat. 90 de farmacii au intrat in faliment la sfarsitul lui 2009, iar 30% in ianuarie 2010 erau in insolventa", a declarat, marti, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Clara Popescu, pentru Mediafax.

Potrivit reprezentantei Colegiului Farmacistilor, exista o relatie speciala intre medicul de familie si anumite farmacii, pe care autoritatile vor sa o legalizeze din 2010.

"Exista medici de familie care trimit bolnavii la anumite farmacii. De asemenea, exista medici de familie care prescriu retete si merg personal cu ele la farmacii, la sfarsitul lunii. Introducerea notiunii de farmacie de familie in noul contract cadru pentru acordarea asistentei medicale in 2010 va legaliza relatia medicului de familie cu anumite farmacii", a mai spus Clara Popescu.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Brasov a trimis deja un email prin care atentioneaza ca nu se mai elibereaza medicamente compensate si gratuite.

La randul sau, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) i-a atentionat pe farmacisti sa-si puna bani deoparte pentru programele nationale. CNAS a elaborat o platforma pentru reformarea sistemului, document care va fi inaintat Presedintiei, Guvernului, Ministerului Sanatatii si CNAS.

De asemenea, pacientii prezenti la conferinta Colegiului Farmacistilor au spus ca situatia privind aprovizionarea cu medicamente este din ce in ce mai dificila, pentru prima data bolnavii HIV/SIDA primind tratamentul de la Institutul "Matei Bals", pentru o singura saptamana.

"Cele mai mari probleme privind medicatia HIV/SIDA a aparut in zona Moldovei - Piatra Neamt, Vaslui, Suceava", a spus presedintele UNOPA, Cristian Rosu.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#farmacii bani, #bani medicamente, #CNAS , #francize romania