Vanzarile de electronice au scazut cu 40% in Romania

Joi, 18 Iunie 2009, ora 16:20
1522 citiri
Vanzarile de electronice au scazut cu 40% in Romania
Foto: ZF

Vanzarile de electronice au scazut cu aproximativ 40 de procente, in prima jumatate a acestui an, au estimat oficialii subsidiarei locale a companiei Victor, care detine brandul JVC.

In acelasi timp, vanzarile de camere video sau sisteme audio pentru autoturisme au scazut cu jumatate, relateaza Ziarul Financiar.

"Piata merge mai bine la nivelul televizoarelor LCD, insa doar pe segmentul de produse ieftine, de intrare, a caror vanzare este stimulata de promotii si de campanii de buy-back. Pe celelalte segmente scaderile sunt mult mai dure", a spus Bogdan Pasat, director de marketing si vanzari al JVC pentru Romania si Bulgaria.

El estimeaza ca, in acest an, piata de electronice va scadea la 300 de milioane de euro, 200 de milioane de euro fiind reprezentanti de vanzarile de LCD-uri.

In anul curent, JVC estimeaza o cifra de afaceri de 9 - 9,5 milioane de euro pentru Romania si Bulgaria, cu un profit de 1% din vanzari.

Potrivit lui Pasat, romanii se bazeaza mai mult pe brand, in momentul cand achizitioneaza un televizor LCD, neacordand prea multa atentie functiilor pe care le are produsul.

Astfel, sunt favorizate vanzarile produselor unor branduri foarte cunoscute sau cele aflate la promotie.

Principalii "vinovati" de aceasta situatie sunt vanzatorii, care au o slaba pregatire, nefiind capabili sa ofere sfaturi bune clientilor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#vanzari electronice Romania, #scadere vanzari electronice, #Bogdan Pasat JVC , #francize romania