5 secrete despre cum sa iti cresti vanzarile rapid

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 07:14
20991 citiri
5 secrete despre cum sa iti cresti vanzarile rapid
Foto: classicalcarpentry.com

Daca ai o afacere care este la inceput si ai probleme cu cresterea vanzarilor, atunci trebuie sa tii minte 5 sfaturi simple.

Conform Entrepreneur.com, succesul tau va depinde atat de abilitatea de a aduce profit, cat si de modalitatea in care prezinti oferta in fata clientului.

Aminteste-ti ca lucrezi cu oameni

Multe persoane care muncesc in domeniul vanzarilor uita ca, de fapt, ei lucreaza cu alti oameni, in conditiile in care captarea atentiei si mentinerea interesului clientilor sunt cu adevarat o problema in zilele noastre.

Inainte sa mergi la orice intalnire trebuie sa iti amintesti ca fiecare client trebuie tratat intr-un mod individual.

Axeaza-te pe rezultate, nu pe munca in sine

Cheia succesului in vanzari nu consta in organizare, planuri si intalniri, ci in rezultatele obtinute. Multi angajati in acest domeniu se pacalesc singuri si prefera sa faca o munca inutila, in loc sa mearga in fata clientului si sa-i vanda efectiv un produs sau un serviciu.

Rezultatul final este doar atunci cand un produs sau un serviciu de-al tau a ajuns in mainile cumparatorului, aminteste entrepreneur.com.

In plus, un om bun in vanzari stie cum sa atraga atentia clientului in asa fel incat sa il convinga ca are nevoie de el. Nu trebuie sa confunzi rezultatul final cu eforturile depuse.

Trebuie sa iti asumi riscuri

Cei mai buni oameni in vanzari sunt dispusi sa incerce orice ca sa convinga clientii sa le cumpere produsul. Ei cred atat de tare in ceea ce vand incat sunt dispusi sa mearga in fata celor mai duri clienti, sa intrebe lucruri sensibile si sa incheie afacerea.

Daca faci lucruri putin confortabile, atunci vei avea cu siguranta succes, mai scrie entrepreneur.com, care te sfatuieste sa incerci mai intai sa vinzi produsele la cele mai dificile companii si sa insisti pana cand obtii un raspuns sigur.

In plus, ar trebui a faci lunar o lista cu clientii care nu cedeaza usor si sa te gandesti la o strategie de abordare. Ai putea avea surpriza vietii tale si sa inchei un contract foarte avantajos.

Uimeste-ti clientii

O tehnica foarte utila este sa implici emotional clientul si sa creezi senzatia ca el chiar are nevoie de produsul pe care il vinzi. Cu siguranta vei iesi in evidenta daca vei reusi sa uimesti o companie, iar cheia sta in prezentare. Trebuie sa te gandesti la ceva care sa atraga atentia si sa convinga clientul.

Cere sa inchei o afacere

Desi pare a fi un lucru esential, multi oameni din vanzari nu le propun clientilor sa incheie o afacere, ci doar le prezinta produsul, asa cum arata un studiu realizat recent.

Nu conteaza care este serviciul sau produsul la care faci reclama, pretul sau cat de profesionist esti, tu trebuie sa ii faci o oferta, altfel sunt slabe sansele ca acel client sa cumpere ceva de la tine.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#cum sa cresti vanzarile, #idei crestere vanzari, #crestere vanzari, #afaceri crestere vanzari , #ghid afaceri
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
I.-Lămureşte-i pe toţi c-au absolută nevoie de ceea ce n-au abso