Anuntul la ziar - o solutie rapida si accesibila

Marti, 14 Iulie 2015, ora 17:48
4132 citiri
Anuntul la ziar - o solutie rapida si accesibila
Foto: kaboompics.com

Un anunt la ziar poate rezolva mult mai repede o problema, indiferent daca este vorba de vanzare-cumparare, gasirea unui loc de munca, a unui partener de viata, ori de raspandirea unei vesti mai mult sau mai putin fericite. In acelasi timp, anunturile reprezinta o modalitate ieftina de promovare a serviciilor prin intermediul anunturilor de mica publicitate.

Ai spune ca publicarea unui anunt la ziar este o practica depasita, dar ai fi uimit sa vezi cat de multe persoane cumpara in continuare presa scrisa, anunturile reprezentand de multe ori chiar principalul motiv de achizitie.

Ziarele reprezinta o sursa de informare principala, asa ca ajung la un numar mare de persoane, prin urmare si anunturile ajung la un numar mai mare de cititori. Intr-un mod deloc surprinzator, ziarele cele mai citite sunt tabloidele.

Relaxare si desfatare prin ziarele mondene si divertisment

Subiectele abordate de ziarele de divertisment sunt preferate de cititorii care urmaresc sa se relaxeze in timp ce citesc ziarul, acestea fiind destul de usoare si acoperind mai mult zona ce tine de divertisment, monden si curiozitati. Cititorii sunt astfel interesati de articole despre horoscop, vedete, barfe etc, gasind in acelasi timp utile informatiile despre vreme sau programele tv preferate prin intermediul suplimentelor gratuite. Privind lucrurile din acest punct de vedere, acest tip de ziare sunt ideale pentru a ajunge la un numar mare de persoane prin intermediul anunturilor.

Aceasta nisa de ziare are atat cititori fideli, interesati in mod constant de subiectele prezentate anterior, cat si cititori ocazionali, care cumpara ziarul datorita pretului redus atunci cand calatoresc sau vor, pur si simplu, sa se relaxeze in parc sau acasa si sa vada ce se mai intampla in lumea vedetelor.

La fel ca in cazul intregii prese scrise, publicul care citeste ziare de divertisment este reprezentat in primul rand de persoane de peste 35 de ani, online-ul influentand destul de mult comportamentul cititorilor tineri. Ele au reusit insa de-a lungul timpului sa pastreze si atentia publicului tanar prin posibilitatea de aparitie printre pagini.

Un exemplu este rubrica "fata de la pagina 5", lansata de unul din ziarele incadrate in aceasta categorie, care a castigat cu atat mai multa faima cu cat un numar mare dintre fetele aparute in ziar au reusit sa ajunga ulterior in emisiuni televizate sau in modeling.

O alta metoda de atragere a tinerilor este reprezentata de concursurile constante, cu premii de diferite valori. Au avut loc atat concursuri cu premii in bani, excursii sau autoturisme, cat si concursuri cu premii in electrocasnice si obiecte mici sau cupoane de reduceri.

Mica publicitate in ziare - o metoda inca valabila?

Avand un target si un public numeros si spatii mari dedicate anunturilor, ziarele scrise cuprind categorii dintre cele mai variate pentru acestea. Exista astfel, in primul rand, anunturile pentru cumparari si vanzari de imobile, terenuri, electronice, automobile sau diverse obiecte. Anunturile de acest tip sunt printre cele mai populare, asa ca multi cititori cumpara ziarul special pentru ele. Vei avea astfel sanse mari sa poti vinde sau cumpara mai rapid un apartament, un aparat electrocasnic sau o masina. Exista de asemenea sectiuni dedicate inchirierilor si schimburilor.

Alte anunturi populare sunt cele matrimoniale, un anunt Libertatea, sau mai multe, fiind dedicate doar casatoriilor. Asta inseamna ca nu vei mai pierde timpul cu anunturi neserioase sau vulgare, acestea fiind filtrate. Exista mai multe sanse sa gasesti perechea potrivita folosind o metoda care s-a dovedit de succes, de-a lungul timpului, pentru un numar mare de persoane, inaintea dezvoltarii numeroaselor aplicatii si retele de socializare care fac ca astazi oamenii sa intre mult mai usor in legatura unii cu ceilalti.

Din categoria Diverse...

Anunturile la ziar pentru propuneri de parteneriate de afaceri ocupa si ele un spatiu consistent. Afacerile sunt pentru domenii la fel de variate precum publicul. Acoperirea nationala ofera o deschidere mult mai mare si posibilitatea de a gasi parteneri din intreaga tara.

Una dintre cele mai atractive categorii este cea a propunerilor de servicii, aceasta reprezentand o varianta ieftina de promovare pentru diferite activitati. Din nou, acoperirea nationala poate atrage comenzi de la distanta, acest lucru fiind atractiv pentru servicii precum cele din constructii, confectii sau productia hand-made.

Anunturile pot rezolva si probleme comune precum pierderea de acte sau de animale de companie. De asemenea, anunturile la ziar sunt folosite si in cazul disparitiilor de persoane.

Alte categorii de anunturi sunt cele pentru licitatii, fonduri europene, mediu, achizitii publice, adunari generale, aniversari, decese, comemorari si multe altele.

Avantajul principal oferit de anunturile din ziare este vizibilitatea foarte mare. Acestea vor ajunge la un numar mare de persoane, posibilitatile de triere sau targetare a publicului fiind insa foarte reduse. Avand o acoperire mare, exista insa sanse pe masura ca mesajul sa atinga un numar potrivit de destinatari.

Asadar, ziarul tiparit ramane in continuare in casele romanilor, dar in ce directie va merge in continuare? Doar anuntul de mica publicitate reprezinta sursa de supravietuire pentru presa scrisa? Asteptam opiniile voastre.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#anunt ziar, #anunturi imobiliare, #anunturi matrimoniale, #anunturi vanzare, #anunturi servicii , #ghid afaceri