Ce trebuie sa stiti inainte sa deschideti un restaurant

Advertorial
Luni, 27 Iunie 2016, ora 15:27
14625 citiri
Ce trebuie sa stiti inainte sa deschideti un restaurant

Multi oameni cred ca deschiderea unui restaurant este ceva simplu si din care se poate trage profit imediat.

Intr-adevar un restaurant poate fi o afacere profitabila, dar pentru asta este nevoie de o planificare ca la carte si de multa munca.

Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa stiti inainte sa deschideti un restaurant:

Conceptul

Lumea restaurantelor a evoluat mult in ultimele decenii. Oamenii nu mai vin la restaurant doar ca sa manance, ci pentru atmosfera sau pentru un anumit tip de experienta culinara.

Daca va place sa va jucati in bucatarie, poate aveti deja o afinitate pentru o anumita cultura culinara.

In acest caz v-ati putea orienta catre un restaurant cu acest specific. Sau, poate ati descoperit ca exista o anumita nisa care nu este bine acoperita de restaurantele deja existente in zona dvs.

Locatia

Locatia este un factor primordianl. Amplasamentul unui restaurant poate determina succesul sau esecul acestuia.

Orientarea trebuie sa fie catre zonele de centru sau zonele de entertainment ale orasului in care vrei sa deschideti restaurantul.

O alta alternativa sunt zonele de business, cu multe cladiri de birouri.

De asemenea, in alegerea locatiei, trebuie sa tineti cont de specificul restaurantului dvs.

Livrare

Veti servi clientii numai in localul respectiv sau vreti sa va extindeti piata si optati pentru un restaurant cu livrare la domiciliu? In acest caz, trebuie sa tineti din nou cont de locatie.

Clientii care apeleaza la serviciile de livrare la domiciliu asteapta rapiditate. Nu le puteti oferi acest lucru fara o locatie strategica.

Publicitate

Cum vor afla potentialii clienti despre restaurantul dvs.? Trebuie sa va faceti cunoscut, si asta chiar inainte de a deschide portile localului.

Folositi diferite metode - publicitatea online, vedetele locale, social media - pentru a crea o atmosferta de anticipatie pentru deschiderea restaurantului.

Astfel, veti putea profita de roadele acesteia inca din primele zile.

Satisfactia clientilor

Indiferent daca este vorba despre o locatie centrala sau un restaurant cu livrare la domiciliu, satisfactia clientilor este primordiala.

Un client multumit garanteaza un client loial, ca sa nu mai vorbim despre publicitatea gratuita.

Nu uitati ca nemultumirea clientilor poate proveni din diferite surse si ca cel mai bine ar fi sa anticipati aceste surse si sa preveniti nemultumirile.

Durata servirii sau a livrarii in cazul unui restaurant cu livrare la domiciliu reprezinta una dintre aceste cauze. Astfel de nemultumiri pot fi prevenite printr-un management al timpului impecabil.

Preturile

Pretul total al mesei reprezinta un aspect important in alegerea unui restaurant si un element al planului de business.

Preturile dvs. vor trebuie sa fie in raport cu specificul ales, dar si cu piata in care va desfasurati activitatea. Un pret prea inalt ar putea face potentialii clienti sa renunte, in timp ce un pret prea jos v-ar putea plasa restaurantul intr-o categorie inferioara pentru tipul de servicii oferite.

Un studiu prealabil al pietei v-ar putea ajuta in acest sens pentru a fi sigur ca aveti o idee corecta despre marimea preturilor si asteptarile clientilor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#restaurant livrare domiciliu, #plan afaceri restaurant, #ghid afacere restaurant , #ghid afaceri