Consumatorii vor zone cu produse romanesti in fiecare hipermarket - sondaj

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 09:14
3943 citiri
Consumatorii vor zone cu produse romanesti in fiecare hipermarket - sondaj
Foto: Arhiva

Romanilor le este dor de rosia cu gust puternic, ca si cum ar fi de abia culeasa din gradina, de branza de oaie ca la tara sau de fructe locale de sezon. Dovada: majoritatea cititiorilor Ziare.com isi doresc un sector cu produse romanesti in fiecare hipermarket.

Recent, retailerul francez Carrefour a inaugurat intr-unul dintre hipermarketurile din Romania o zona in care clientii gasesc doar produse romanesti. Acest proiect a fost demarat de Ministerul Agriculturii, iar ministrul de resort, Daniel Constantin, a declarat ca scopul este de a avea astfel de sectoare cu produse exclusiv romanesti in fiecare supermarket sau hipermraket din tara.

Clientii sunt, cu siguranta, de acord. Potrivit unui sondaj realizat de Ziare.com, 88,39 la suta din respondenti isi doresc sa gaseasca astfel de raioane speciale in marile magazine din Romania.

Doar 11,61 la suta din respondenti s-au declarat impotriva unui astfel de proiect. La sondaj au participat peste 4.200 de cititori.

Motivele din spatele dorintei de a avea produse romanesti in hipermarketuri sunt numeroase. In primul rand, preturile ar trebui sa fie mai scazute, avand in vedere ca totul este produs local.

In al doilea rand, produsele agroalimentare de acest gen ar trebui sa aiba un gust mai natural si ar trebui sa le gasim "in sezon", ceea ce este benefic si pentru sanatate.

Dar, nu in ultimul rand, poate fi vorba si despre mandria de a fi roman, un lucru subliniat si de ministrul Agriculturii. "Sper ca in scurt timp in toate magazinele dumneavoastra din tara sa putem sa consumam, asa cum ne place, cu patriotism, cat mai multe produse romanesti. Eu sper ca si ceilalti retaileri sa intre cat mai repede in acest program", a conchis Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#produse romanesti hipermarket, #sector produse romanesti hipermarket, #rezultat sondaj, #romanians are smart , #hipermarketuri