Cora respinge acuzatiile Consiliului Concurentei si vrea sa mearga in instanta

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 14:07
4414 citiri
Cora respinge acuzatiile Consiliului Concurentei si vrea sa mearga in instanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania Hypermarche ("Cora") a anuntat, joi, ca are de gand sa conteste in instanta decizia Consiliului Concurentei de a amenda mai multe hipermarketuri cu 18,8 milioane de euro, pentru incalcarea regulilor in privinta preturilor, precizand ca neaga acuzatiile aduse.

Reprezentantii Cora au sustinut, intr-un comunicat remis joi Ziare.com, ca asteapta motivarea deciziei pentru a analiza argumentele autoritatii de concurenta si ca isi rezerva dreptul de a contesta decizia in instanta.

"Respingem categoric acuzatiile Consiliului Concurentei care a luat aceasta decizie fara o minima analiza economica, desi regulile de concurenta nu pot fi aplicate in absenta identificarii si evaluarii realitatilor economice.

Acuzatiile aduse de autoritatea de concurenta se intemeiaza exclusiv pe prezumtiile acesteia nesustinute din punct de vedere probatoriu. La dosarul de investigatie nu exista nicio dovada din care sa reiasa ca societatea noastra ar fi savarsit fapta anti-concurentiala pretinsa de Consiliul Concurentei", se arata in documentul citat.

Reprezentantii Cora sustin ca au pus dispozitia Consiliului Concurentei numeroase documente din care rezulta neindoielnic, spun ei, ca in situatiile investigate nu a existat nicidecum vreo intelegere anti-concurentiala intre hipermarket si furnizorii sai privind stabilirea pretului de revanzare pentru anumite produse.

"Dimpotriva, dupa cum rezulta din toate documentele furnizate autoritatii de concurenta, Cora a stabilit intotdeauna independent preturile de revanzare, iar clientii Cora au beneficiat de preturi reduse, niciun consumator fiind prejudiat", mai spun acestia.

Amintim ca, joi, Consiliul Concurentei a anuntat ca a amendat 87.713.336 de lei (aprox. 18,8 milioane de euro) trei lanturi de hipermarketuri si 4 furnizori ai acestora, motivul fiind incalcarea regulilor in privinta preturilor.

A.G.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Cora contesta amenda Consiliul Concurentei, #Cora amenda Consiliul Concurentei , #hipermarketuri