Un celebru lant de supermarketuri pleaca din Romania? Reactia companiei

Sambata, 23 Mai 2015, ora 12:27
11420 citiri
Un celebru lant de supermarketuri pleaca din Romania? Reactia companiei

Dupa ce au aparut in presa financiara diverse speculatii legate de vanzarea lantului de sumermarketuri Billa catre grupul Carrefour, reactia oficialilor companiei austriece nu face lumina asupra subiectului.

Billa Romania detine o retea de 85 de supermarketuri in toata tara, avand anual peste 300 de milioane de euro venit.

Ziarul Financiar a obtinut cateva declaratii de la

reprezentantii Billa, insa acestea nu sunt edificatoare.

"Sunt doar zvonuri pe care nu dorim sa le comentam. Compania noastra este supusa, ca practica generala, unor verificari anuale de rutina, legate de modul in care se poate dezvolta in viitor activitatea companiei, in toate cele 12 tari europene in care ne desfasuram activitatea.

Aceste verificari, care pot presupune si discutii cu terte entitati, servesc evaluarii situatiei de ansamblu si reprezinta o rutina. Doar in baza unor astfel de verificari putem planifica cu atentie activitatile noastre viitoare", au explicat reprezentantii Billa pentru sursa citata.

Potrivit surselor din piata financiara francezii de la Carrefour duc tratative pentru preluarea operatiunilor locale ale Billa, dupa ce patronii Mega Image s-ar fi retras din cursa.

Se pare ca acum s-ar negocia valorea tranzactiei, intre 70 si 90 de milioane de euro.

Primele informatii cum ca grupul german Rewe, proprietarul lantului de supermarketuri Billa, ar intentiona sa plece din tara noastra au aparut in 2014, cand acesta a renuntat la operatiunile din Italia. Si in acest caz, tot Carrefour a fost cumparatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Billa vanzare Carrefour, #Carrefour cumpara Billa , #hipermarketuri